Nakon Uskrsa detoksikacija


Neka #ostanidoma sada bude prednost koju ćemo iskoristiti za detoksikaciju.

Netko je radi redovito, a za one koji ne znaju kako se to radi, evo nekoliko savjeta i nekoliko detoksikacijskih dijeta:

 1. Intermitent fasting dijeta sa 16 sati razlike između večere i ručka

  Ujutro se jede voće, za ručak svježe povrće i proteini, za večeru kuhano povrće i proteini i tijekom dana puno tekućine. U ovoj dijeti je važno da se kroz jutro pije jako puno tekućine. Osim vode na raspolaganju su nezaslađene limunade u koje možete dodati liposomalni vitamin C i kurkumin. Ili popijte Mayr alkalnu juhu ili jednostavno pijte vodu. Za ručak je najvažnije pojesti salatu poput rikole, radiča, mladog luka, maslačka, kapara, motara. Za večeru kuhajte šparoge, brokulu, blitvu, špinat, artičoke. Maksimalna količina ulja je 1 mala žličica po obroku. Dijeta traje 2 tjedna. Kasnije su potrebne korekcije ovisno kojem hormonskom tipu pripadate.

  Ovaj detox je dobar za sve one koji imaju hormonske probleme.

 2. Redoviti tjedni post sa biljnim čajevima i alkalnim povrtnim juhama bez ulja (jednom tjedno).

  To bi trebao biti dan kada odmarate, ležite, lagano i malo vježbate i pijete vodu, juhu, biljne čajeve. Od čajeva bih preporučila čaj od peršina (stručak svježeg peršina prelijete sa 1 L vrele vode, ostavite 20-30 min i pijete kroz dan). Idealno je ako ćete trajno postiti jednom tjedno.
  Ovo je detox koji su radili naši stari i dobar je za svakoga osim kod ozbiljnih i teških bolesti.

 3. Mayr post sa treningom žvakanja.

  Ujutro za doručak pojedite jedan komad kvalitetnog kruha s jogurtom (po mogućnosti kozji ili bademov, kokosov), za ručak i za večeru alkalnu povrtnu juhu bez ulja. Fokus je da ujutro jedete jako polagano, žvačete svaki zalogaj do kraja te tako aktivirate enzime. Sa alkalnom juhom alkalizirate tijelo. Ovu dijetu treba raditi najmanje 7 dana, idealno 3 tjedna.
  Ova dijeta dobra je kod svih kroničnih bolesti.
  Kod dijabetičara potrebna je regulacija večernje doze lijeka. Ne zaboravite da ima i nedijagnosticiranih dijabetičara, zato se konzultirajte sa svojim liječnikom ako se odlučite na bilo koju vrstu gladovanja, a posebno navečer prije spavanja.

 4. Detoksikacija s visokokvalitetnim proteinskim prahom Hepafast uz povrće niskog glikemijskog indeksa. Ovdje se radi o uzimanju Hepafasta 3x dnevno uz konzumaciju kuhanog povrća 2x dnevno. Hepafast sadrži sve vrijedne aminokiseline te sastojke koji potiču rad jetre. Detox jetre traje 2 tjedna, a ako želite smršaviti dijeta se može nastaviti s malo drugačijim protokolom.
  Ova dijeta je najbolja za skidanje masnoće oko struka, za detoksikaciju jetre i za mršavljenje.

Sve navedene detoks dijete pomažu da se vrati energija, očisti koža, izgubi višak nakupljene vode u tijelu, smršavi.

Preparati koji se uzimaju uz detoksikaciju:

 1. Hepalean – sadrži beta glukan, kolin, taurin, L carnitin…pomažu rad jetre i regeneraciju jetrenih stanica
 2. Alkalni prah ili tablete…alkaliziraju tijelo i pomažu rad želuca
 3. Omega 3….djeluje protuupalno
 4. Artičoka i sikavica ….pomažu rad jetre
 5. Gluthation…regulira imunitet, djeluje kao antioksidans

Svaka od ovih detoksikacijskih dijeta je odlična, no samo ako ih provodite.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp