Nova zbirka pjesama Marka-Ivana Pekice


Ovih je dana iz tiska izašla zbirka pjesama na čakavskom narječju Marka-Ivana Pekice  pod naslovom Kadi su vni dani? 

Ova Markova zbirka (14 po redu – dvije samostalne i CD te 12 zbirnih) pjesama najdraži je njegov poklon voljenoj Istri i svima onima koji vole i štuju čakavsko narječje. Zbirka pjesama ima 167 stranica i popraćena je fotografijama iz Markove impresivne karijere međunarodno priznatog komunikologa.

Glavna urednica knjige je Elija Pekica Pagon, izvršni urednik Branko Pagon, grafički urednik Borut Benčina, autori fotografija su Ivan Rebić, Vladimir Sviben, Branko Pagon, Paolo Paolini, Jean- Jacques i Obiteljski arhiv.

Evo što je Elia napisala o knjizi: „I nakon ove nove zbirke moga oca Marka Kadi su vni dani, ponovit ću što sam već rekla u Pogovoru zbirci Istro mila moja, lipa mati moja. Moj dragi tata Marko i u ovoj novoj zbirci opet sanja, živi i voli svoju Istru i njemu najdraže čakavsko narječje te njegove marne, skrome i drage ljude.

Moj tata nam i opet ljudski poručuje: uvijek znajmo tko smo, čiji smo, od kuda dolazimo i budimo ponosni na sve to, a najviše na naš predivan čakavski govor.

Smijmo se, pjevajmo, veselimo se životu, poručuje nam moj tata u njegovim pjesmama.

I zaplačimo, ako tako osjeća naše srce. Nakon duge suše, zemlji je potrebna kiša da se napije novog života. A, nakon kiše, to narod dobro zna, uvijek zasja neko novo sunce koje u nama budi neku novu nadu da će na kraju biti sve dobro, čak i onda kada nam se čini da će škuro nebo prevladati.

Moj tata Marko je čovjek čije srce govori sve jezike svijeta i razumije svačiju životnu priču. On zna čuti, razumjeti i ljubav darivati. 

Osnovna životna poruka koju bismo mogli iščitati iz bogatog životnog iskustva i stihova moga oca Marka glasi: kada idemo kroz život s ljubavlju, iskreno i otvorenoga srca, tada se cijeli svijet u trenu pretvara u naš topli dom, a svi ljudi koje na tom putu susrećemo i upoznajemo, postaju naši dragi prijatelji. Hvala ti, dragi moj tata, tvoja kćer Elia.“

Knjiga je izdana u vlastitoj nakladi glavne urednice te se može kupiti po cijeni od 70 kuna. Svi koji žele naručiti knjigu Kadi su vni dani? Marka-Ivana Pekice, mogu svoju narudžbu poslati na sljedeću e- mail adresu: branko.pagon@gmail.com

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp