Nova knjižara Fraktura razveselila sve ljubitelje knjige

Nova knjižara Fraktura razveselila sve ljubitelje knjige

Dana 4. srpnja ove godine Nakladnička kuća Fraktura otvorila je svoju knjižaru u Zagrebu i tako na najbolji mogući način proslavila svoj osamnaesti rođendan. Knjižara koja će zasigurno postati novo omiljeno okupljalište svih ljubitelja knjige, nalazi se na odličnoj lokaciji, u Ulici kneza Mislava 17, a njezinim otvaranjem Zagreb dobiva ne samo knjižaru, već i novi prostor za druženje svih kulturnjaka. Da je tome tako, potvrdili su već prvi dani njezinih otvorenih vrata u kojima su bili u tijeku cjelodnevni programi od 10 do 21 sat. Iz Frakture nam jamče da će njihova knjižara biti puno više od knjižare, u što smo se već ovih dana mogli uvjeriti. Svi smo pozvani u Frakturu na razgovore o knjigama koje nas zanimaju, kao i na dobivanje stručnih preporuka za bilo koje štivo koje je trenutni ili trajni predmet našeg interesa. Svaki ljubitelj dobre knjige moći će se u Frakturinoj knjižari osjećati opušteno, baš kao kod kuće.

Strop ove nove zagrebačke knjižare oslikao je dekan Akademije likovnih umjetnosti, slikar Tomislav Buntak, a inspiraciju za svoje crteže pronašao je u djelima klasične književnosti, što je još jedna zanimljivost koja će zasigurno potaknuti posjetitelje na odgonetavanje likova koje crteži prikazuju.

U sklopu Frakturinog „Dnevnog boravka za sve ljubitelje knjige“ najavljuje se bogat program koji će se odvijati u večernjim satima u kojima će biti organizirani uobičajeni razgovori s piscima, predstavljanja novih knjiga, razne aktualne tribine, književni festivali, razgovori o gorućim temama, kao i unplugged koncerti. 

Startali su vrlo ambiciozno od samog početka, pa je za vjerovati da nas i ubuduće ovdje očekuju brojna ugodna iznenađenja koja će, u to možemo biti sigurni, obogatiti kulturnu ponudu Zagreba. 

Već u ponedjeljak, 6. srpnja održan je u Frakturi razgovor urednika Krune Lokotara i pjesnika Marka Pogačara pod naslovom „Korov, ili protiv književnosti“. U utorak, 7. srpnja bilo je predstavljanje knjige „Istarska Lady Macbeth“ Damira Zlatara Freya, a u srijedu, 8. srpnja održan je „Translator’s corner – razgovor s prevoditeljima“, na kojemu su uz književnog prevoditelja Marka Kovačića i kolumnista našeg portala za kulturu komuniciranja Epoha, sudjelovale i književne prevoditeljice Mia Pervan i Ana Badurina. Razgovor s prevoditeljima i njihovim zanimljivim iskustvima prevođenja vodio je Andrija Škare. Povod ovom razgovoru bili su između ostalog i njihovi prijevodi knjiga „Zabor ili Psalmi“ Kamela Daouda, „Divlji dječak“ Paola Cognettija i „U ime oca (i sina)“ Immanuela Mifsuda, koje su objavljene u izdanju Frakture. Razgovor s prevoditeljima Translator’s corner održao se u sklopu projekta Coping with Insecurities of Contemporary Europe sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.  U četvrtak  9. srpnja na red je došlo predstavljanje romana slovenskog pisca Dušana Šarotara  – „Panorama“, a u petak 10. srpnja Neven Vulić predstavio je svoj roman pod nazivom “Nježna stvorenja”. 

Portal za kulturu komuniciranja Epoha želi Frakturi još puno uspjeha u daljnjem radu te još puno zanimljivih druženja kojima se unaprijed veselimo.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp