Život je pun uspona i padova


Priznajem. Bilo je trenutaka u mome životu u kojima sam u svoj rezervoar znao natočiti gorivo u vrijednosti od 100,00 kuna, dok bih drugi puta natočio gorivo za 500,00 kuna. Život je nepredvidljiv. Pun je uspona i padova. Na to jednostavno moramo biti spremni. Sjećam se jako dobro vremena kada sam imao kuću punu hrane, ali i onih vremena kada je nisam  imao u izobilju ili je nisam uopće imao. Bilo je trenutaka kada sam mogao bez brige šetati kroz trgovinu i kupiti što god bi meni i mojoj obitelji bilo potrebno, ali bilo je također i onih nešto manje ugodnih trenutaka kada sam morao dodati koju kunu blagajnici ili, još gore, vratiti određene stvari na policu jer nisam imao dovoljno novaca. Bilo je razdoblja u kojima bih bez problema platio sve račune u cijelosti, ali i onih težih kada sam ih bio primoran platiti znatno kasnije od zadanog roka.

Svi mi doživljavamo i uspone i padove u životu. Neki sigurno više od drugih, ali, jedno je sigurno – svi mi tijekom života samo pokušavamo uspjeti na način kako to najbolje znamo. Ovdje nam se, naravno, nameće pitanje – što je to uopće uspjeh? Svatko na njega gleda na neki svoj način i to je posve prirodno. Svaki će čovjek uspjeti na neki svoj način…

Nitko nije i nikada neće biti bolji od bilo koga drugoga, a moje srce tuguje zbog onih ljudi koji misle da su iz nekih samo njima znanih i često vrlo upitnih razloga upravo oni bolji od svih drugih ljudi. Bez obzira na to koliko vam je kuća velika, koliko vam je auto nov ili koliko novaca sjedi na vašem bankovnom računu, jedno je sigurno – svi mi krvarimo crveno i na kraju ćemo izblijedjeti s lica ove zemlje. Koliko god se trudimo razlikovati, toliko nas sličnost u rađanju i  smrtnosti sustiže. Jer, kod smrti nema nikakvih privilegija, niti diskriminacije, a ne bi ih trebao imati ni naš život. 

I, zato, dragi čitatelji, budimo u svakoj prilici dobri jedni prema drugima. Svi smo ovdje kako bismo služili jedni drugima. Zaustavimo stoga svaku mržnju jednih prema drugima. To je prvi korak prema popravku nastale štete u našem društvu. Poštujmo jedni druge. Naš prevelik ego neće nas odvesti nikamo.

Budimo skromni. I – neka vjera u dobro ide dalje. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp