Odluka


Teške situacije nam jednostavno trebaju kako bismo shvatili da smo u stanju biti bolji nego što smo bili i da možemo bolje i drugačije. Jer, samo je jedna stvar koja mijenja danas od jučer, a to je naša odluka. Samo odluka. Kažu nije za žaliti onoga tko ne zna, već onoga koji neće.

Prije tri godine kada sam počela s radom online, niti ja nisam imala pojma ni da li ću to moći, ni kako ću to raditi, ali bila sam odlučila da ću svakako to naučiti, jer bilo mi je važno prestati raditi po cijele dane težak fizički posao, strepiti što će mi moj posao donijeti, kako će ekonomija utjecati na moj posao, biti odsutna po cijele dane radeći, bilo mi je neopisivo važno da mogu biti više uz djecu dok odrastaju…. da konačno imam kombinaciju vremena i novca.

Moj je posao sada vrlo jednostavan, i više nego jednostavan što bi se reklo. I, svatko ga može raditi jer svi to svakodnevno radimo. Jedino što nam treba je internet, Facebook i messenger, a svi to ovdje imamo zar ne? I treba komunicirati s ljudima. Pa, pobogu, to svi stalno radimo, zar ne?  Kada sve to radiš i još bivaš plaćen za to, nije loše, zar ne? Ali, usprkos tome što je tako jednostavno, ipak nije baš tako lako. Zbog čega nije lako? Jer većina ljudi radi ono što radi prosjek i nada se da će imati rezultate veće od prosjeka.  Neće.

Moj posao se radi u hodu uz sve ostale obaveze u danu. Da, znam, imaš ih milijun, to je realnost današnjeg vremena i zato radimo online, da svatko u pola sata ili sat ili koliko god dnevno što je na FB može napraviti korake naprijed u izgradnji svog posla i osiguravanju veće financijske sigurnosti za sebe i svoju obitelj. 

Ako nam je cilj biti bolji, imati bolji život, jednostavno je – mi moramo postati bolji.

U tom procesu sam shvatila da mogu imati više vremena i novca u životu samo ako ja postanem drugačija, ako naučim neke nove vještine, ako počnem raditi drugačije, ako ja postanem bolja osoba, jer ne možemo raditi stalno jedno te isto i očekivati da će se neko čudo dogoditi i da će nešto biti drugačije. Neće.

Kada osoba kaže da nešto ne može, to znači samo jedno, da nije spremna naučiti sve što je potrebno da bi mogla raditi to što želi.  Sve se da naučiti, samo ako imamo pravi razlog i pravi motiv za to. 

Imamo puno mama u timu, žena koje su poput mene i prisjelo im je jer stresu nikad kraja i taj novac koji zarađuju, zarađuju s visokom cijenom – nedostatkom vremena.  Mama koje su odlučile da neće žrtvovati roditeljstvo, da ne žele birati između karijere i roditeljstva, nego da mogu oboje. Osoba koje su krenule u posao da bi si osigurale sigurniju mirovinu.  Poduzetnica kojima je pao posao i okrenule su se novim izvorima zarade.  Osoba koje su ostale bez posla ili im je nesiguran posao uslijed ove krize. Razloga je milijun, svi smo različiti – no svima nam je jedno zajedničko – svi imamo svoje razloge zašto želimo drugačije živote i spremni smo naučiti i učiniti sve što je potrebno da to i ostvarimo.

Nikada nije lako, ali vjeruj mi – vrijedi!  Hoćeš drugačiji život, veću sigurnost, više vremena, veću zaradu?  Sve je to moguće, ali moraš odlučiti krenuti naprijed.  Mogućnosti zarade putem interneta u današnje su vrijeme dostupnije svima više nego ikada.  

Pronađi svoju i kreni. To može svatko. Možeš i ti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp