Put do uspjeha

Put do uspjeha

Poznavati druge je mudrost,

Poznavati sebe je prosvjećenost  Lao Tzu (600 godina prije Krista)

Pet principa koji ti osiguravaju specifičan uvid u ideje za življenje autentičnog i slobodnog života, života izvrsnosti

  1. Poznavati sebe
  2. Transformirati svoj strah
  3. Izraziti sebe
  4. Biti hrabar i smion
  5. Slaviti sebe (kakav jesi, biti ponosan na sebe)

Ovi principi su kreirani tako da ti na najjednostavniji način prikazuju kako biti realan u svojim odnosima s drugim ljudima, svom poslu i svom privatnom životu.

Svaki od ovih principa nadovezuje se (nadograđuje) na prethodnog i svi zajedno oblikuju Tvoj novi pristup kako možeš najlakše dodirnuti (dostići) istinsku snagu autentičnosti i transformaciju Tvoje života u ono što zovemo SREĆA.

AD 1. Koliko poznajemo sebe?

Koliko stvarno poznajemo sebe? Taj prvi temeljni (esencijalni) aspekt našeg putovanja kroz život, kroz pravi autentičan život ti ćeš spoznati tko uistinu ti jesi u najdubljem smislu te riječi. Nemoj nikada težiti biti drugi – budi ti!

Budi autentičan, budi spontan, budi human i uvijek iskren. Svaki od nas je na svoj način svjestan sebe i svojih vrijednosti. Mogli bi to reći i ovako: ja sam svjesniji sebe (ja najbolje poznajem sebe, odnosno poznajem se više nego što me poznaju drugi). Put do te spoznaje je dugačak proces. Što bolje promišljamo taj proces, tim prije ćemo ostvariti naš rast (razvoj) i dostići naš cilj.

Znati tko smo je doista prava stvar. Iz takve spoznaje rađa se naša samouvjerenost i smionost. Uživaj u slobodi, miru i sigurnosti u svojim odnosima s drugim ljudima na poslu i u privatnom životu. Budi autentičan – tvoj život će biti uzbudljiviji, osmišljeniji i djelotvorniji.

Poznavanje dubine naše ličnosti vrlo je važno iz bezbroj razloga.  Ono što je za nas najvažnije to će nas motivirati i naš život učiniti ugodnijim, a ugodnost življenja predstavlja srž naših vrijednosti.

Kroz uranjanje u sebe, spoznat ćemo što nas najviše brine, veseli i koji su naši prioriteti, što nas ljuti, nervira i  smeta. Na taj način lakše ćemo odrediti viziju našega života (našu životnu misiju). Jedan od najvažnijih (najjačih) oružja za upoznavanje sebe je biti znatiželjan, biti spreman pitati, raspitivati se i spoznavati. Vjeruj u sebe, opraštaj drugim ljudima njihove greške i njihove grijehe, a ti uvijek slavi sebe.

Budi iskren prema sebi! Budi stvarno svoj! Budi osoba za koju smatraš da si to TI! (da bi to morao biti TI!) Na nas se stalno vrši pritisak. Roditelji, učitelji, profesori, supružnici, suradnici, šefovi, prijatelji, mediji………

Od nas se zahtjeva da uvijek budemo srdačni, da uvijek budemo najbolji, vedri i uvijek nasmijani. Isto tako mi smo konstantno bombardirani od tih istih ljudi i njihovih otrovnih rečenica da nismo dovoljno dobri, da smo previše popustljivi, da smo previše mekani, da moramo očvrstiti…..

AD 2. Transformirati svoj strah

Mi moramo znati kako pobijediti naš STRAH. Mi se trebamo prestati BOJATI. Mi moramo skinuti masku kojom pokrivamo našu bojažljivost. Napunimo se znanjem. Naoružajmo se sigurnošću. Riješimo se blefa, pretencioznosti i sklonosti prijevari, varanju i laganju – postat ćemo iskreni, pravi – originalni i s pravom ćemo se početi diviti sebi.

Postat ćemo veliki. Ponovit ću – suprotstavimo se strahu (transformirajmo bojaznost u hrabrost, prezentirajmo se u svoj našoj punoći – budimo puni sebe, puni samopouzdanja). Konfliktima pristupajmo korektno i direktno – rješavajmo ih efektno i na obostrano zadovoljstvo.

Prihvaćaj rizik i HRABRO IDI DO POBJEDE, dostigni ono što želiš u svom životu. Stvari uzimaj perspektivno, sa strašću. Vjeruj, opraštaj i slavi sebe! Uživaj u slobodi, miru i vjeri u Tvoju komunikaciju s drugim ljudima na poslu i u privatnom životu.

Znajmo se suprotstaviti strahu! Svaki naš nastup bit će ispunjen uspjehom. Svaki trenutak, svaki nastup u našem životu je svojevrsni SPEKTAKL. Omogućimo sebi da na tom spektaklu blistamo. Prije nego idemo dalje, ponovit ćemo: poznavati sebe, to je prva stepenica – prvi korak za biti svoj na svoj autentičan način. Mi moramo imati hrabrosti prodrijeti duboko u sebe, jer će nam to omogućiti kako smo prije rekli, ugodniji život, brži rast našeg samopouzdanja i definitivno boljeg života.

Oslobodimo se straha (rekli smo transformirajmo ga u hrabrost). Svi smo mi u našim životima doživjeli strah u najrazličitijim oblicima. To nije ništa strašno. Strah je jedna bazična i opća ljudska emocija (STRAH NIJE REZERVIRAN SAMO ZA NAS).

Najgore što možemo učiniti protiv sebe je pružati otpor da mi ne poznajemo strah. Takav stav nam može proizvoditi mnogo novih problema. Međutim, ako priznamo sebi da strah živi u nama, mi ćemo se moći osloboditi straha i to će nam pomoći u jačanju naše moći i u usmjeravanju naše ličnosti, našeg broda, na pravi put  u pravu luku. To će u nama izgraditi kuražnost i hrabrost (pripremiti nas za svaki javni nastup i toliko željeni uspjeh).

AD 3. Izrazi sebe

Izražavanje sebe u svoj svojoj punoći je jedan od najvažnijih aspekata našeg karaktera. To nam omogućava da budemo autentičniji i uspješniji.

AD 4. Budi hrabar i smion

Ako padneš, znaj se dignuti. Budi iskren prema sebi i nemoj se bojati ničega – ti to možeš, ti to znaš, živi sa strašću i uživaj u aplauzima.

AD 5. Slavi sebe (takav kakav jesi – najbolji si)

To ne znači biti arogantan i perfektan. Slavi sebe i poštuj drugeSvi mi imamo tamne i svijetle točke u našim životima. Nikada nemojmo lagati. Od laži nam može izrasti grba, rekao bi Larry King (CNN) Služimo se svijetlim i pozitivnim karakteristikama našega karaktera, a onih crnih (negativnih) se oslobodimo. Naša samosvijest i naše samopouzdanje rađa hrabrost, kuražnost, odvažnost i u konačnosti bolju i veću učinkovitost koja uvijek mora biti pokrivena našom humanošću.

Dragi prijatelju!

Sretan sam što ti mogu ponuditi na usvajanje dio mojih znanja i stečenih iskustava iz područja komunikacije. Uvjeren  sam da ćeš usvajanjem novih komunikacijskih vještina pronaći impresivan doživljaj sreće i prava otkrića koja će ti omogućiti  brži i uspješniji put do Tvojih novih profesionalnih i privatnih uspjeha.

U životu uvijek budi iskren, kompetentan i znatiželjan. Uvijek imaj osjećaj razumijevanja za druge ljude. Budi uvijek dostupan i human. Oslobodi se svakog bleferstva i svih lažnih maski koje te poneki put žele svladati. Moj program je kreiran tako da ti pomogne da brže, bolje i učinkovitije uđeš u čarobni svijet razmjene mišljenja, stavova i osjećaja s drugim ljudima. (komunikacija je dvosmjerni proces).

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp