Stara i Nova godina

Stara i Nova godina

Svašta je ispisala 2020. godina u knjizi moga života. Tresla se i bila je poput sita i rešeta, ali je zato na kraju odvojila žito od kukolja. Godina jasnoće, novih početaka i buđenja. Maske su popadale i svatko je pokazao svoje pravo lice. Neki mostovi su spaljeni, a neki novi su sagrađeni. Neke prilike i šanse su prokockane, neke iluzije razbijene… Neki su razočarali mene, neke sam razočarala ja. Očekivali smo puno, vidjeli jedni u drugima ono što nismo. Tako je to, život je to!

Godina iza nas mi je više nego bilo koja prije nje pokazala da ne možeš primiti novo i bolje sve dok se držiš za staro. Godina je to koja je otvorila neke nove nikada viđene horizonte. Bila je prema meni kao stroga, ali pravedna učiteljica. Nije me štedjela, nije mi progledavala kroz prste, niti me mazila, jer joj je na koncu bilo bitnije da nešto naučim i u praksi, a ne samo naštrebam u teoriji. Godina je to koja me nokautirala, ali nije me porazila. Nisam joj dozvolila da mi gorčina prokola venama.

Unatoč svemu ja sam entuzijastično nastavljala dalje. Moj pogled je uvijek bio i bit će uperen prema naprijed i prema svjetlu. Bez osvrtanja iza i kopanju po prašnjavoj ropotarnici prošlosti. Bila je to godina velikih promjena i metamorfoze. Odnijela mi je neke drage i voljene ljude na vječna počivališta.

Umirali su tako i dijelovi mene zajedno s njima, a rađali se neki novi koje tek moram upoznati i koje upoznajem. Donijela mi je toliko divnih novih duša. Onih s kojima možeš pričati tišinom i samo pogledima. Razotkrila je sve podsmijehe i podcjenjvanja, podmuklice, zlobnike, lažnjake i nazovi ” prijatelje/ice” s figama u džepovima. Polirala me, brusila, lomila, ali preživi se i jači si no što misliš.

Zašto godina jasnoće? Zato što se mojim fizičkim očima popravila dioptrija, a usput su i moje duhovne oči jasnije i bolje progledale i nekim novim očima sagledale prošlost, sadašnjost, budućnost, sebe i druge. Godina je to koja mi je priredila duboke tuge, ali i duboku ljubav i vjeru. Priredila mi je i mnoga lijepa iznenađenja, nova iskustva i vratila osmijeh na lice kroz ispunjenja nekih davnih želja.

Godina 2020. imala je čudne načine i metode da me udalji od onoga što nije dobro za mene kako bi me potom približila onome što jeste. I hvala Bogu što mi je dao priliku da sudjelujem u toj avanturi zvanoj Život. Znam da mi nije dao ni gram teži križ i teret od onoga kojeg mogu nositi. I znam da mi je dao radosti točno toliko da povjerujem kako je ono najbolje i najsretnije što je pripremio za mene uvijek ispred mene i dolazi mi ususret.

Godina 2020. bila je po mnogo čemu neobična i drugačija od ostalih. Kakva god bila, neću je kleti, već ću joj na kraju ipak reći jedno veliko HVALA.

U 2021. godini vam želim :

 • Dobre ljude. One koji vas iskreno pitaju kako ste i žele vas vidjeti sretne. Ovdje ne mislim na one koji znatiželjno propitkuju detalje života da bi im poslužili kasnije kao tema tračeva.
 • Želim vam prijatelje pred kojima možete biti iskreni i 100 % svoji. Ne mislim na one koji će prvom prilikom ismijati vaše snove i odati nekome vaše tajne.
 • Želim vam ljubav koja je toliko posebna i čista da nikome ne treba dokazivati svoje postojanje niti biti glasna.
 • Želim vam da prije svega volite sebe i budete sebi najbolji prijatelj i najveća podrška.
 • Želim vam zdravlje. Duhovno, mentalno, tjelesno.
 • Želim vam mir u svakom udahu i izdahu, pokretu i koraku.
 • Želim vam sreću, onu pravu djetinju koja se pojavi ni iz kakvog posebnog razloga osim spoznaje da si živ i da postojiš.
 • Želim vam bezbroj neočekivanih i lijepih iznenađenja.
 • Želim vam da više hodate po oblacima , maštate i sanjarite.
 • Želim da vam ljubav uvijek bude zvijezda vodilja.
 • Želim da vam vjera i nada budu asovi u rukavu kada je najteže.
 • Želim vam da se puno ljubite, volite i vodite ljubav, a ne ratove.
 • Želim vam da plešete, pjevate i veselite se svaki dan, a ne samo u neke određene datume.
 • Želim vam da više slušate svoju dušu, a stišate svoj ego.
 • Želim vam da se dokazujete sebi, a ne drugima.
 • Želim vam da volite iz čista mira.

A sve što želim vama, želim i sebi. Sve to što netko želi meni, neka mu se vrati tri puta.

Neka tako bude. Sretna nam svima Nova godina!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp