Povratak prirodi


Ima dana kada užurbanost i tempo života sliče na trku ili pravi maraton. Još kada se zareda više takvih dana, tjedana, mjeseci, pa i godina, doći će trenutak da zastaneš i shvatiš da si se pomalo izgubio u toj gužvi i da ti treba jedno resetiranje. Vraćanje na tvorničke postavke i povratak sebi, onome pravome sebi, a ne nekoj ulozi koju igraš jer ti je svijet takvu ulogu dodijelio pošto misli da je baš kao stvorena za tebe. Vratiti se sebi znači dozvoliti si trenutke tišine i osluškivanja što ti ta tišina ima za reći. Tišina nikada nije prazna već je prepuna odgovora. Upravo u njoj se kriju rješenja koja tražimo i nove ideje koje će osvježiti  i poboljšati naš život.

Biti u tišini i jedno s prirodom sigurno je jedno od najboljih meditativnih iskustava, odlična relaksacija i put do sebe-pravoga sebe. Komadić prirode može se pronaći i u najvećem gradu. Priroda je svugdje oko nas i samo se treba prepustiti njenim blagodatima koje svima pruža nesebično i s ljubavlju. Bilo da si pored rijeke, na obali mora, u šumi, na proplanku, livadi ili  parkiću punom drveća i cvijeća, sva ta mjesta struje pozitivnom energijom i pozivaju te da se odmoriš, udahneš svježi zrak, pustiš sve što pustiti moraš i jednostavno budeš prisutan u sadašnjem trenutku.

Da u tom trenutku ne promatraš ni prošlost niti budućnost već da svim svojim bićem budeš ovdje i sada jer na koncu ovdje i sada jedino i postoji. Izgubiti se negdje u prirodi, daleko od buke i strke svijeta i prenatrpanih rasporeda je pravi raj za dušu i tijelo. Majka Priroda preuzima na sebe sve naše brige i terete i još nam poklanja mir i novu snagu s kojom krećemo u svakodnevne izazove. Ona je zaista naša prava majka koja nas iscjeljuje i liječi i u njenom zagrljaju možemo se osjećati potpuno sigurno i zaštićeno.

Majke jesu takve. Povratak prirodi ujedno znači i povratak sebi.  Urediti svoj život na način da priroda bude dio svakodnevice je jedna od mudrijih odluka, a svakako i ulaganje u bolju i kvalitetniju budućnost. Zato svaki puta kada imamo osjećaj da smo izgubili sebe, jedan od najboljih načina da se ponovno pronađemo jeste  da se vratimo natrag, pa i izgubimo u prirodi. Ona će nas svaki puta dočekati kao najdražeg gosta i darovati nas mnogobrojnim darovima. Neki od njih su mir i jasnoća, a dok imamo mir i jasnoću mnogo snažniji, odlučniji i radosniji  krećemo u nove životne avanture i pobjede.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp