Coca-Cola je i opet pokazala pravo lice velike i odgovorne kompanije

Coca-Cola je i opet pokazala pravo lice velike i odgovorne kompanije

Djelatnici Coca-Cole u Hrvatskoj ovih su dana donirali pogođenom području Banovine donaciju vrijednu milijun kuna, kao podršku nesretnim ljudima nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu.

Donacija je ostvarena uz potporu Coca-Coline zaklade za filantropske aktivnosti The Coca-Cola Foundation, a bit će iskorištena za pružanje pomoći građanima kroz nabavu osam terenskih šatora za distribuciju prehrambenih i neprehrambenih proizvoda.

Nabavit će se i jedan skladišni šator veličine 240 četvornih metara s tvrdim podom za skladištenje prikupljenih donacija, devet ručnih viličara za manipulaciju s paletama u skladištima i olakšavanje distribucije pomoći, 85 poljskih kreveta te 10 laptopa za terenski rad, koje će koristiti četiri društva Crvenoga križa.

Gospođa Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cola HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, rekla je tim povodom, kako je pred stanovnicima Sisačko-moslavačke županije dugo razdoblje do povratka životu kakav je prethodio potresu krajem prošle godine. Naša donacija predstavlja podršku ubrzanju tog procesa, kako bi se stradalnicima koji su ostali bez svojih domova olakšala svakodnevica.

Valja se sjetiti da je Coca-Cola i prošle 2020. godine uz pomoć zaklade usmjerene filantropskim aktivnostima u zajednicama, donirala Hrvatskom Crvenom Križu više od 2.5 milijuna kuna, od čega je 1.7 milijuna bilo namijenjeno aktivnostima vezanim uz pandemiju Covida-19, a 850 tisuća kuna za pomoć građanima pogođenima potresom na zagrebačkom području.

Tako to rade veliki!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp