Što bih mogao raditi

Što bih mogao raditi

„Ja bih volio imati neki svoj vlastiti posao, samo ne znam što bih radio?“

Kako ne znaš? Pa to ti je jednostavno! Dakle, kreni od sebe. Fokusiraj se na dva elementa. Što si ti? Što si sve ti, znaš li? Ti si tijelo i duh. Pa da vidimo što možeš s tim što ti jesi.

Tijelo

Ok, znači, mogao bi se baviti nekim poslom koji utječe na zdravlje i integritet tijela. Što to? Pa, mogao bi uzgajati zdravu hranu. Mogao bi se educirati, pa podučavati neki oblik tjelovježbe, nešto što osvještava prisutnost tijela, njegovu cjelovitost, vraća mu  harmoničnost i ravnotežu. Mogao bi podučavati prakse disanja, učiti ljude da se disanjem vrate u sadašnji trenutak, da zaustave svijet i urone u sebe, da se za trenutak vrate doma.

Što bi još mogao raditi vezano uz tijelo? Pa, mogao bi potražiti još nekog preživjelog travara i besplatno naukovati kod njega ili nje. Mogao bi doznati što sve ovaj predivni planet nudi za naše zdravlje. Pa onda to znanje prenositi natrag, jer još malo, ode to u zaborav. Mogao bi tragati za znanjem o zdravom graditeljstvu i očuvanju okoliša, zbrinjavanju otpada, raditi na kampanjama za očuvanje okoliša. Mogao bi sve to integrirati u moderne tehnologije, pa neka djeca, kada već po cijele bulje u mobitele, igraju igre u kojima patak Pero traži papiriće i PVC boce po travnjaku i skuplja bodove ako ih pravilno posloži.

Promoviraj literaturu, filmove igrane, dokumentarne, animirane, koji govore o čudesima tijela, o pravilnom odnosu s prirodom, o zdravom životu.

Duh

Što bi sve ovdje mogao raditi? Pa, razvijaj svoj duh! Tragaj za znanjem o svojem porijeklu. Što si bio prije ovog sadašnjeg identiteta? Gdje se taj dio tebe sada nalazi?

Tragaj za inspiracijom, za svojom unutarnjom ljubavlju, pa neka ti ona bude firma! Dopusti da ona vodi tvoje poslovanje, zna ona to, ne brini!

Uči se kako otpustiti stare paradigme, programe i sjećanja, prastare priče i prijetnje koje ti stalno vise nad glavom. Tragaj za unutarnjom slobodom. Pokaži drugima što si otkrio. Nauči ih da i oni tragaju, da i oni otkriju sebe. Piši knjige, članke, blogiraj!

Uredi sve odnose unutar svoje obitelji i bliskog kruga. Zatim i u ostatku svijeta koji poznaješ. Svima izrazi zahvalnost za sve usluge koje su ti učinili od kada si se rodio. Završavaj sve započeto, a ako ne možeš, ritualno se zahvali i otpusti.

Gradi povjerenje. Štedi svoju energiju.

Tu ima posla kao u priči! To su krizni artikli na ovom planetu! Možeš otvoriti 15 firmi samo na ove dvije teme! Tragaj za idejama, što sve iscjeljuje tijelo i duh? Što ih sve vraća u ravnotežu? Svaki dan se zapitaj: “Koliko velika može biti ljubav? Imam li je ja dovoljno? Kako da je imam više? Kako da ničeg više nemam osim ljubavi? Kako da ona kroz mene svijetom hoda i sebe mu objašnjava?”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp