Vortex Strings i Jana Fabijanić u Hrvatskom glazbenom zavodu

Vortex Strings i Jana Fabijanić u Hrvatskom glazbenom zavodu

Gudački kvartet Vortex Strings održat će u utorak 15. lipnja u Hrvatskom glazbenom zavodu drugi ovosezonski koncert nazvan Beyond classic s odličnim crossover programom, a posebna gošća je Jana Fabijanić.

Vortex Strings čine četiri vrhunske glazbenice – Ana Dražinić i Ivana Duvnjak Akamatsu na violinama, Iva Štefančić na violi i Ana Gjud na violončelu. Osnovan 2016. godine, kvartet iza sebe ima impresivan broj nastupa i studijskih snimanja s mnogim poznatim umjetnicima među kojima su Melody Gardot, Sergei Polunin, Tereza Kesovija, Amira Medunjanin, Nina Badrić, The Frajle, Toni Cetinski, Jinx i drugi.

„Spajajući klasično i moderno, našim crossover muziciranjem želimo publici pružiti zanimljiv zvuk i donijeti primamljiv sadržaj. Suradnjom s dizajnerima Nikicom Ivančevićem i Vjekom Franetovićem i njihovim brendom eNVy room koji je inače zadužen za kreacije koje nosimo na našim koncertima, nastup smo oplemenili i vrhunskom modom.“ – kaže osnivačica kvarteta, violončelistica Ana Gjud. „Vizualni identitet nam je od početka jako važan, pa taj dio sa zadovoljstvom prepuštamo Ani Dujam i Nikolini Vidović“, poručile su nam cure iz Vortex Stringsa.   

Na programu koncerta su glasoviti skladatelji poput Astora Piazzolle i Ennia Morriconea te legendarne pjesme koje su izvodili Frank Sinatra, Celine Dion, ABBA, Elvis Presley, Beatlesi i mnoge druge, a posebna gošća je sjajna vokalistica Jana Fabijanić.

Iznimno se radujemo ovom koncertu jer sa publikom želimo podijeliti svoje najdublje emocije. Na repertoaru će se pored filmske i evergreen glazbe naći i bezvremene pjesme poput Arsena Dedića, Gorana Bregovića i Đorđe Balaševića kojima smo novim aranžmanima udahnule novi život.“ – izjavile su umjetnice, radujući se svom nastupu. Aranžmane su pisali Filip Gjud i Ivan Knežević.

Koncert Beyond classic sufinanciran je putem natječaja pod nazivom „Jer svirati se mora“, provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije za poticanje koncertne aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa.

Ulaznice po cijeni od 50 kn mogu se kupiti online: https://hgz.kupiulaznicu.hr/projekcija/37597 ili na blagajni HGZ-a.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp