Ljubav

Ljubav

Da biste mogli kultivirati Ljubav, važno je slagati priče o njoj. Kao što je Tolkien složio priču o prstenovima, pa je to postao svijet koji je nadahnuo milijune ljudi ili kao što je Rowlingova kreirala svijet o Harryiju Potteru.  

Kažu: “Znači, što? Ako ignoriraš loše vijesti, one će nestati?” Loše vijesti su priče, baš kao i Tolkienove i Rowlingove. Ako ih slažemo u svom umu, svojoj naraciji i djelima, one postaju naša jedina realnost. U takvim pričama nema inspiracije, samo bespomoćnost i depresija. Unutarnji dijalog koji ih vrti moćan je stroj za kreiranje značenja, pa svemu u našem životu, svakoj pojavi, situaciji i  čovjeku pridodaje takvu sliku: mračnu, prijeteću i neprijateljsku. Pogledajte samo komentare ispod bilo kojeg članka nekog news portala i sve će vam biti jasno. Sadržaj koji je objavljen također je priča. Kakva je energija priče, takvi su i njezini komentari.

Složite stoga svijet Ljubavi. Kreirajte bajkovite prizore u svom umu i neka vam oni budu prizma kroz koju ćete provlačiti svoju svakodnevnu pažnju. Negativnost i tama fino su se integrirali u našu svijest i podsvijest, zar ne? A zašto? Pa zato što smo im pripremili teren, izrazili smo im dobrodošlicu.

To treba promijeniti. Moramo pripremiti teren za Ljubav. Krajnje je vrijeme da preuzmemo odgovornost za svoj život i svijet koji nas okružuje. ‘Volim te’ je jedini pravi način.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp