Coma ili Corona


Ovom prigodom želio bih ukazati na jedan vrlo interesantan film. Radi se o jednom filmu iz 1978. godine naslovljenog “Coma”. Kako je spomenuti film tada bio dozvoljen, ja sam ga tada i gledao u kinu, no danas teško da bi bio pušten na nekom TV programu, jer taj film izravno prikazuje korumpiranost u bolnicama, kao i rad pojedinih zločinačkih umova u bijelim kutama koji su za novac spremni na sve. Naravno, uvijek ima i onih koji su spremni riskirati sve da bi spasili tuđe živote, pa čak i od svojih kolega koji su postali pravi monstrumi. Čast tim iznimkama o kojima ovom prigodom neću govoriti.

Film je snimljen 1978. godine, znači prije 43 godine, no tada još farmaceutska mafija nije kao danas, na čelu s Bill Gatesom i ostalim cionističkim slugama sasvim ovladala i zavladala nad svim zdravstvenim ustanovama uključujući i Svjetsku zdravstvenu organizaciju WHO, kao što je to slučaj danas. Film ne prikazuje zloporabu lažnih lijekova, kao i lažnih cjepiva koja se nažalost danas masovno koriste i to s ciljanom namjerom da pacijenti budu doživotni konzumenti tih lažnih lijekova te da od njih stvarno i obolijevaju, pa da tako budu još veći potrošači i “ovisnici” o njima, nego prikazuje namjerno izazivanje najtežeg oblika poremećaja svijesti kod pacijenta prilikom raznih operativnih zahvata kako bi pacijent nakon operacije pao u komu te kako se iz te kome više nikada ne bi probudio, a od njega bi se potom  organizirano uzimali zdravi organi koji bi služili dalje za prodaju.

No, kako to već biva, trebalo je malo više vremena i više “neočekivanih” koma da jedna inteligentna doktorica Susan Wheeler posumnja u ispravnost cijelog bolničkog sustava, jer biti doktor to nikako ne znači i biti inteligentan, a pogotovo kada je sveučilište korumpirano, a nastavnički kadar uvjetovan isključivo političkom podobnošću ili rodbinskim vezama koje opet nemaju veze niti sa znanjem, ni s pameću, a niti s humanošću.

Naravno, njoj nitko ne vjeruje u njezine opravdane sumnje (danas bi režimski poltroni rekli “teorije urote i zavjere”), pa čak niti njezin najbolji prijatelj, također kirurg dr. Mark Bellows (Michael Douglas), jer naivci ne mogu vjerovati da postoje zločinački umovi koji upravljaju svim institucijama, pa tako, nažalost i s bolnicama.

Dalje o ovom vrlo poučnom filmu neću pisati, nego ću vam svima toplo preporučiti da ga svakako pogledate. Po mom je sudu taj film toliko istinit i jak, a danas i strašno aktualan zbog svega što nam se događa i korumpiranih režimskih doktora koji podupiru taj kaos, kao i, naravno – lažnih novinara te dirigiranih političara u vlasti i u njihovoj lažnoj oporbi. No, svima nam je jasno da oni ne bi mogli piskarati laži o “Coroni” da nemaju polugu i podršku u izdajicama koje nose bijele kute.

Samo istinom pobjeđujemo zlo!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp