Znanost ljubavi


Najbolji i jedini način učenja jest ako radimo temeljito istraživanje svega što nas zanima. Potpuno znanje je moguće samo kroz iskustvo. Mi ne moramo imati iskustvo bestežinskog stanja u svemiru kako bismo znali za njega, ali tada nećemo nikada biti sigurni u njegovu postojanost, karakteristike i svoj odnos prema njemu. To je kao u onom vicu kada svatko mora opipati klupu da bi vidio je li boja doista svježa, premda piše da jest. Ali istovremeno nema želju odletjeti do tih zvijezda na nebu da vidi jesu li one zaista tamo ili su to samo rupice na nekom svemirskom poklopcu. Netko drugi je to istražio za nas i mi mu vjerujemo.

Ljubav je sličan takav projekt. Svijet živi i govori o Ljubavi kroz prizmu programa i sjećanja i tek nešto iskustva. Doista, Ljubav je fenomen sličan bestežinskom stanju ili zvijezdama: znamo da postoji, čuli smo da je ima milijun vrsta, a živimo u uvjerenju da smo vrhunski poznavatelji voljenja.

Ako želimo spoznati Ljubav, treba obaviti temeljito istraživanje i proživjeti je kroz iskustvo u maksimalnom intenzitetu i vrsti. Onda će to biti spoznajna Ljubav, ona će u nama živjeti otkrivena i sjati će svjetlom u razini kojoj joj mi to dopustimo.

Ako smo zaljubljeni možemo postaviti pitanje – je li ovo sva Ljubav moguća, ima li još nešto iza nje? Može li ona biti još veća? Sva ta pitanja su traganje, poticaj naše pažnje da kopa sve dublje i dublje, da proširi svoju percepciju Ljubavi što je više moguće. To je onda znanost voljenja. Eksperimentirajte sa svojim voljenjem. Širite granice svoje Ljubavi do u beskraj. I promatrajte što se događa.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp