Stop Euru u Hrvatskoj

Stop Euru u Hrvatskoj

Svaka dosadašnja hrvatska vlada, vodila je identičnu i po zemlju potpuno pogubnu  monetarno-kreditnu politiku. Sve se to radi zbog puke želje da se ukine nacionalna valuta Kuna i uvede Euro. 

Sadašnja monetarna politika nema nikakve koristi za Hrvatsku, dapače, samo je štetna. Uvođenje Eura bilo bi još gore od ovoga što imamo sada. Tada bi doslovce preko noći propala sva poduzeća i s najmanjim financijskim poteškoćama, jer centralna banka EU nema uopće namjere trpjeti niti jednu tvrtku gubitaša. To je za nju izravni trošak i bespovratno bačeni novac. 

Osim toga tada bi u doslovnom smislu centralna banka EU bila vlasnik baš svake sadašnje lipe u Hrvatskoj, zato što je ukupan iznos vanjskog i unutarnjeg duga viši od nacionalnog BDP-a Republike Hrvatske. Na taj način bi svaki dug u Hrvatskoj bio samo vanjski dug, a unutarnji dug ne bi više niti postojao.

Godinama u Hrvatskoj propadaju jedna za drugom velike tvrtke, ministri gospodarstva i financija nevješto glume zabrinutost i ogromnu posvećenost spašavanju tih tvrtki. Međutim, sve je to samo gluma za javnost. Zato jer je sve uvijek popraćeno velikim aferama, krađama i malverzacijama. 

U konačnici rezultat takve politike vidi se u velikom broju osoba u čekaonicama zračnih luka, autobusnih i željezničkih postaja koji trajno iseljavaju u inozemstvo, bez i najmanje pomisli da se ikada više vrate.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp