Igra prioriteta

Igra prioriteta

Pošto već živimo u ortačko – kapitalističkoj državi, u kojoj se iz proračuna financira (tj. pere novac kroz) 1001 glupost nauštrb infrastrukture i javnih servisa, možda ne bi bilo loše da se utvrde neki prioriteti?

Evo par primjera:

Nemam ništa protiv toga da se udomi afganistanske izbjeglice. Ali mislim da je prioritetno udomiti hrvatske građane koji su beskućnici.

Nemam ništa protiv toga da se pomaže bolnicama u dijaspori. Ali mislim da je prioritetno podići hrvatske bolnice na razinu druge polovice prošlog stoljeća.

Nemam ništa protiv toga da se financiraju LGBT udruge (iako udruge ne bi trebale biti u džepu države). Ali mislim da je prioritetno financirati programe obrazovanja i zapošljavanja za Rome.

Nemam ništa protiv toga da se izgrađuju kapelice po svijetu (iako vjerske zajednice ne bi trebale biti u džepu države). Ali mislim da je prioritetno financirati obnovu kuća oštećenih u potresima.

Nemam ništa protiv toga da dnevno potrošimo 5.000.000 kuna na PCR testove (ako već imamo viška love). Ali mislim da je prioritetno financirati dostupnost liječenja onkološkim pacijentima, srčanim bolesnicima, terapiju djeci s teškoćama u razvoju…

Mora postojati jasno posložena lista prioriteta.

Dok god ne postoji, ljudi i njihova prava biti će sredstvo ideološkog manipuliranja i politikantskog nadmudrivanja. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp