Fotelje su očito važnije od naroda

Fotelje su očito važnije od naroda

Teško je integrirati nekoga u zajednicu ako on ne želi biti integriran, a još je teže kada oni koji žele biti integrirani budu maltretirani od strane onih u svojoj zajednici kojima paše spirala kriminala i nerada koju obilato pomaže država socijalnim naknadama. Novac za nerad = lova za kladionice, alkohol i rješavanje problema automatskim puškama kojima se puca po nevinoj djeci.

Svi problemi nas građana leže u činjenici da smo žrtve i robovi političara koji ne donose prave odluke i bježe od svoje odgovornosti.

Zadnji primjer ove tvrdnje, problem je obnove Petrinje, Siska, Gline i ostalih mjesta te obnove Zagreba. Problem obnove leži u činjenici da političke elite, osim što ne znaju kako to riješiti i kako izaći iz zapetljanih zakona koje su sami stvorili, ne znaju kako bi izbjegli potencijalne optužbe za korupciju.

Onda je jednostavnije da nitko ne donosi odluke i da nitko nije odgovoran. Zato već godinu i više slušamo glupe parole koje služe kao izlike za nerad, nedjelovanje i izbjegavanje odgovornosti u stilu: “Brigo moja prijeđi na drugoga”.

Za to vrijeme dok oni, s oproštenjem, mlate praznu slamu po medijima, po ovoj zemlji radi tko što hoće. Od banaka, preko lihvarskih agencija, stranih plaćenika, domaćih izdajica, pa sve do sitnih kokošara. Jer, razumije se, donositi teške odluke koje pri tome štite svoje građane, a ne pogoduju određenim skupinama, značilo bi da znaju što znači biti odgovoran, prije svega za dobrobit svojih građana.

Niti znaju, niti žele znati, a sada posebno gledaju kako sačuvati svoje stražnjice u udobnim foteljama, jer donošenje odluka nosi i odgovornost za iste.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp