Poziv na prosvjed


Vrijeme ide, ali stvari se ne mijenjaju. Sada je od krucijalne važnosti djelovati, djelovati zajedno. Jedino zajedništvo može zaustaviti ovo što nam se događa već godinu i pol dana. Sloboda je nešto na što bismo kao građani morali imati pravo samim svojim postojanjem, zar ne? Sloboda nije nešto čega bismo se olako trebali odricati ili nešto što možemo uzeti zdravo za gotovo, jer jednom kada ostanemo bez nje, odlazimo u nepovrat ropstva kakvo iz ove perspektive ne možemo niti zamisliti.

U potpunosti se slažem s riječima naše poznate aktivistice za ljudska prava i slobode, Žane Beber: „Sloboda se ne moli, ona se uzima!“ Svi smo pozvani da tu istu slobodu uzmemo u svoje ruke i čvrsto ju stisnemo, jer ona nama i pripada. Svima nama u jednakoj mjeri.

Zato, dođite na prosvjed u ponedjeljak 13. 09. u 10 sati kako bismo svi zajedno rekli – DOSTA JE! Uzmimo slobodu u svoje ruke! Dosta je maski. One dokazano ne štite. Dosta je zastrašivanja cijepljenjem. Ono ima nebrojene nuspojave. Dosta je manipulacije brojevima. Oni ukazuju da ovo nije pandemija. Dosta je crvene obale. Turiste nije briga koje je boje. Dragi naši političari, nitko vam više ništa ne vjeruje, a čini se kako i vi samima sebi sve teže možete vjerovati. Iznevjerili ste nas. Zato vam ovim putem poručujemo da ste zbog lošeg obavljanja vašeg posla (u čijem je opisu, usput budi rečeno, vaša prva briga trebao biti ovaj napaćeni narod) – dobili otkaz.

Mi smo ti koji upravljamo našim životima. Ne dozvoljavamo da to čine neki drugi ljudi. Mi smo gospodari naših sudbina i to ćemo i ostati.

Dragi čitatelji portala Epoha, sada bih vas zamolila da pročitate službeni poziv jednog od organizatora prosvjeda koji će se održati u ponedjeljak, Nenada Šipraka i da nam se u što većem broju pridružite. Dođite na prosvjed i promijenimo sudbinu svih nas! Samo zajedno tu sudbinu možemo promijeniti!

„Šum u eteru! Nije li vam dosta laži? Nije li vam dosta njihovih kršenja zakona, njihovih uništavanja i igranja s ljudskim životima? Njihova pljačkanja? Ako jest, u ponedjeljak možete biti na pravome mjestu.

Ne tako davno naš premijer Andrej Plenković izjavio je kako neće dozvoliti nikakve šumove u eteru te kako je jako puno zagađivanja medijskog prostora. Potpuno se slažemo s njim, jer ne dozvoljava da u medije dođe ikakvo drugo mišljenje osim onoga za koje on smatra i kaže da je ispravno.

Već godinu i pol dana mediji nam po njihovim naredbama zagađuju medijski prostor lažima, obmanama, zastrašivanjem, a sada očito i podacima kojima se nastoji manipulirati s javnošću. S obzirom na činjenicu da vodeći mediji već dulje vrijeme ne rade u službi objektivnog informiranja javnosti istinom, mi dolazimo Vladi izravno pred vrata.

Mi dolazimo izravno pred njihovo radno mjesto koje nas košta nekoliko milijuna kuna svaki mjesec, a oni to povjerenje nikako ne opravdaju. Dolazimo im reći da nam je dosta njihovih laži, njihovih afera koje prolaze mimo svakog zakona, njihove samovolje u odlučivanju svih pravnih aspekata u izboru sudaca i inih, i za koje je očito da isti zakon ne vrijedi. Kakvu su nam atmosferu u Hrvatskoj stvorili, takvu će od ponedjeljka imati na svome radnome mjestu. Da, mi im dolazimo smetati, dolazimo po odgovore koje s punim pravom očekujemo od samog vrha naše države.

“Dragi” naši vladajući, u ponedjeljak vam dolazi ljut i razočaran “poslodavac ” pred vaša vrata. I slušat ćete nas. Nas koji smo vam dali posao od povjerenja, a vi ste ga u potpunosti izigrali. Zato vam slijedi otkaz.

U ponedjeljak, dana 13. 09. u 10 sati na Markovu trgu održat će se prosvjed koji je uredno prijavljen, te vam dragi narode omogućujemo da se čuje i vaš glas. U ponedjeljak će oni slušati vas, htjeli oni to ili ne. Iskoristite tu priliku i recite im po što smo došli. Po ono što smo krvlju stekli. Po slobodu, po vladavinu prava, po pravo na vlastiti izbor , a ne onaj silom nametnuti.

Pozivamo vas da pred njima budete dostojanstveni, ali glasni i direktni. Nama nije cilj da rušimo i palimo, jer da smo to htjeli mogli smo to već odavno učiniti, nego nam je cilj da pravno raskrstimo s njima kako bi nam sutra bilo bolje. Također želim napomenuti kako nikakve političke stranke nisu organizirale ovaj prosvjed, već narod glavom i bradom. Ljut, iznevjeren i gladan narod. Budimo glasni da probijemo taj šum u eteru, budimo direktni u svojem traženju naših građanskih prava koja nam pripadaju, baš kao što su i oni direktni u ukidanju naših građanskih prava i sloboda.

Vidimo se 13. 09. 2021. u 10 sati na Markovu trgu!“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp