Što je inteligencija?


Najveći izazov za sve nas je percipirati sebe kao energiju, kao energetski tok koji se manifestira kao čovjek, kao osoba. Zato krenimo od Ljubavi: proglasimo je tokom energije i ustrajno promatrajmo kako se kreće našim tijelom, kako juri našim meridijanima, krvnim žilama, kako dahom struji kroz naša pluća.

Ako budemo uporni, ako unesemo osjećaj užitka i predamo se tom prizoru energetskog vatrometa što je preuzeo naše tijelo, Ljubav će objaviti svoju prisutnost u svakom kutku poznate nam svijesti i silovito prodirati u nepoznanice koje se iza pažnje kriju.

Jednom kada se to dogodi, kada spoznate sebe kao energiju, osvijestit ćete prirodu svijeta koji vas okružuje, jer sve su to strujni tokovi, titraji i vibracije nečeg sasvim apstraktnog, a vi možete izabrati da to nazovete Ljubavlju.

Što smo svjesniji, pravila života su manje stroga. Obuzme vas neka jasnoća, stvari se preslaguju svojim prirodnim tokom, a vi im pomažete svojom propusnošću.

Jednom su pitali Teslu da objasni što je po njemu inteligencija. Rekao je: Inteligencija je promatranje.” Ovo je besprijekoran odgovor, jer inteligencija je mimika savršenog mehanizma energije koji se kroz vječnost preslaguje i manifestira u očima promatrača. Sve što narušava tok je otpor. Inteligencija je, dakle, nedostatak otpora, potpuno prihvaćanje i učenje iz tog vrhunskog kaosa.

Ako izaberete Ljubav, ona će vam biti inteligencija kroz koju ćete obnavljati svoj energetski tok i vršiti iscjeljivanje stvarnosti i sebe u njoj. Ako izaberete  mržnju, prosudbe i agresiju – to će vam također biti inteligencija i postavljat će svoje zakone u vašem životu. Izbor je zapravo jednostavan proces i to ćete napraviti opet putem inteligencije: promatrajte što se događa. Jedno će vas obogaćivati, a drugo iscrpljivati.

Ipak, kako god izabrali, učinite to odgovorno: o tome će nadalje ovisiti vaša sudbina. Ono što ćete izabrati, živjet će u vama i tražiti od vas da budete aktivni u razmjeni koja se događa u tom odnosu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp