Zaštitari ispred škole?

Zaštitari ispred škole?

Nije dobro… Fotografija na kojoj se nalaze zaštitari ispred škole u Krapinsko-zagorskoj županiji, dovoljna je da čovjek zaključi kako su neke stvari duboko poremećene i krivo postavljene.

Osnovno obrazovanje je Zakonom o odgoju i obrazovanju definirano kao obvezno. Poveljom o temeljnim pravima Europske Unije definirano je kao ljudsko pravo.

Shodno tome, fizičko onemogućavanje djeteta da polazi nastavu bez jasne zakonske odredbe koju ono krši je protuzakonito i trebalo bi izazvati reakciju policije, a zatim pravosudnog sustava protiv osobe koja je takvu odluku donijela. Uz najoštriju osudu pravobraniteljice za djecu.

Nadalje, netko bi trebao Krapinsko – zagorskom županu objasniti da škola kao javna ustanova nema što angažirati privatne zaštitarske službe. Ne radi se ovdje o nekom lokalnom koncertu. Za svako kršenje zakona postupati ima pravo isključivo hrvatska policija, a ne dva zaštitara.

Meni kao nastavniku ovo smrdi na politiziranje situacije od strane HDZ-ovog ravnatelja škole, kojemu su vjerojatno dali do znanja da se pitanje maski na dječjim licima na nacionalnoj razini prelama u školi kojom upravlja. Pa je dobio partijski nalog da ne “uzmiče ni centimetra!”

Cilj je provociranje roditelja čijoj se djeci krše Ustavom i zakonima zajamčena prava, tj. emotivna reakcija u pokušaju da se zaštiti djecu. Tada bi oni ispali “nasilni, neuravnoteženi i ludi”, a HDZ uhljebi žrtve.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp