Nije problem u kuni, već u nesposobnoj vladi i HNB-u

Nije problem u kuni, već u nesposobnoj vladi i HNB-u

Silnom i kontinuiranom propagandom Vlada i HNB čine sve da što prije maknu kunu i uvedu euro koji bi nas čvrsto zakucao na dnu EU, doveo do rasta inflacije i siromašenja, a u vrijeme kriza bili bismo bespomoćni i potpuno ovisni o mrvicama sa stola EU.

Posjetite FB stranicu HNB-a pa pročitajte more žestokih i negativnih komentara građana koje nitko nije pitao žele li euro ili ne, već nas se sada pita kako bi trebala izgledati kovanica. Zabava za djecu.

Uništavaju nas sa svih strana; siju strah i guraju obvezno cijepljenje, čak i djece. Zašto tako žure s eurom? U 2023 .godini ističe moratorij na kupnju zemljišta u Hrvatskoj, a stranci eura imaju neizmjerno otiskanih u tisućama milijardi. Svoja tla su odavno zagadili, a treba im zdrava zemlja. Je li slučajno da se baš u 2023.godini želi uvesti euro kada se ukida moratorij na prodaju zemljišta stancima? Naravno da nije.

Samo nas referendum može spasiti od te razorne namjere. Pozivamo sve oporbene stranke i građane da ga provedemo i zadržimo našu kunu jer se uz nju možemo bolje razvijati. HNB se mora temeljito resetirati jer kontinuirano destabilizira gospodarstvo i društvo.

Na Festivalu slobode 18. rujna pitao sam oko 20 tisuća prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske, raznih dobnih skupina i političkih opcija jesu li za održavanje referenduma o zadržavanju kune i odbijanju eura. Odgovor je bio jednoglasno protiv.

Sve dosadašnje ankete uključujući i onu koju radi EUbarometar pokazale su da je oko 60% građana protiv uvođenja eura jer Hrvatska nije uopće spremna, jer se s razlogom plaše značajnog rasta inflacije i smanjenja kupovne moći, plaća i mirovina. Samo jedna anketa je pokazala da je većina Hrvata za uvođenje eura, a nju je naručio i platio HNB. Pametnom dosta.

Nijedna anketa koja je provedena nije imala više od 2 tisuće ispitanika, a na Festivalu slobode ih je bilo oko 20 tisuća, pa je najvjerodostojnija. Stoga još jednom pozivam sve oporbene stranke da se okupimo oko organizacije referenduma jer doista je zadnji čas.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp