Balans

Balans

Iako sam o ovoj temi govorila više puta, ona se s vremena na vrijeme uvijek iznova ima potrebu izraziti kroz mene kako bi doprinijela na putu prema sebi i ispunjenom življenju. Mi smo, unatoč našoj fizičkoj pojavi, energetska bića i naše cjelokupno iskustvo u ovom svijetu ovisi o našoj energiji.

Na površini se energija promatra kao gorivo u obliku hrane, vode ili sna te postoje ukorijenjena vjerovanja da je to dovoljno da bismo napunili naše energetske rezervoare i mogli funkcionirati u ovom svijetu. No, to je tek početak priče.

Dubljim zaronom u spoznaju o energiji uviđamo da naše energetsko polje ovisi o cijelom nizu interakcija oko nas i u nama te da je to toliko živo i važno, da je za istinsko poznavanje života i njegovih zakonitosti, a time i nas samih, naš najvažniji zadatak osvijestiti naše energetsko polje i energetska polja svega oko nas i uvidjeti na koji način jedno na drugo djeluje.

Ako smo osjetljivi na energije, ali i ako toga nismo svjesni, onako kako je svjesna većina empata, potreban nam je balans.

On ne utječe samo na obnavljanje naše energije, već nam omogućuje i čišći energetski protok, uslijed čega se u nama pojavljuje jasnoća, unutarnji mir, inspiracija koja nas vodi kroz život te općenito veće zadovoljstvo životom koje ne ovisi od vanjskih faktora kao što je to inače čest slučaj.

Kad radim nešto u što se duboko emotivno, energetski, ali i mentalno dajem, potreban mi je odmak kako bih se regenerirala i time održavala svoje energetsko polje protočnim.

To činim tako da nakon takvog jednog angažmana, primjerice: rada s klijentom, prevođenja, zahtjevnog sastanka i slično, balansiram svoju energiju na način da se prihvatim nekog sasvim drugačijeg zadatka.

Nedavno sam nakon meditativnog iskustva s jednom divnom dušom detaljno pospremila kuhinju, slušajući klasičnu glazbu, a potom sam uživala u pogledu i prebiranju svježih kestena pod prstima, koji su stigli ravno s obronaka obližnje gore u naš dom i blagoslovili ovu jesen.

Balans. Ljubim vas beskrajem postojanja. Budite sebi nježni.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp