Prodani smo

Prodani smo

Hrvatska niti po jednom normalnom gospodarskom parametru u ovom trenutku nije spremna za uvođenje eura i to je činjenica, baš kao i to da nije provedena niti jedna suvisla rasprava na tu temu.

Nitko ne spori da o tome ne treba razmišljati, ali ne sada i ne pod svaku cijenu. Da, potpisali smo da ćemo jednoga dana uvesti euro. Jednoga dana, ali ne i kada.

Potpisali smo slično kao i sve članice EU, ali vidimo da Češka, Danska i ine ne uvode euro, a ušle su kudikamo prije nego mi. Čemu takvo srljanje?

Životni standard hrvatskih građana neće porasti, dapače jako će nas sve to pogoditi ako to učinimo prije nego nam bilanca bude pozitivna, ali ne u sektoru usluga, već u sektoru trgovine robama.

Nismo spasili gospodarstvo, nismo razvili poljoprivredu, već smo postali odlagalište za 70% loše uvozne hrane koja iz dana u dan poskupljuje i oslanjamo se na turizam kao pijani na plot. Zašto smo se tako olako predali?

Meni pada samo jedna stvar na pamet. Ili smo dovoljno glupi da sami ne znamo ili nas je netko prodao dok su još posljednji branitelji davali život za ovu državu. Bit će da su nas prodali. Jeftino.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp