Džabe ste se uboli


Osobno me nije briga jeste li cijepljeni ili ne. To je nešto o čemu svatko treba imati pravo odlučiti za sebe, u skladu s vlastitim psihofizičkim stanjem.

Ta tema me općenito ne zanima, sve dok se na temelju cijepnog statusa jednoj ili drugoj grupi ne počnu oduzimati ljudska i građanska prava. Što je slučaj otkad imamo famozne covid potvrde.

Djelatnici Opće bolnice Bjelovar dobili su uputu po kojoj se testirati moraju i necijepljeni, i oni cijepljeni.

Pošto se sada već sa sigurnošću zna da cijepljeni mogu biti i zaraženi – kao u primjerima s odjela otorinolaringologije i radiologije KBC-a Sestre Milosrdnice, gdje su cijepljeni liječnici bili pozitivni na Covid – i prenositi zarazu, radi se zapravo o logičnoj uputi.

S druge strane, na odjel gastroenterologije KBC-a Rijeka je (po službenoj verziji) koronu donio pacijent koji je bio negativan na testu, što pak govori da je i ta metoda upitna.

Zapravo, i jedan i drugi primjer dokazuje da su covid potvrde politički alat ucjene i prisile.

No vratimo se na uputu koja vrijedi u bjelovarskoj bolnici. Ako se testirati moraju i cijepljeni, postavlja se pitanje: koja je svrha uvjetovanja slobode kretanja, rada i prava na dostupnost zdravstvenih usluga cijepljenjem?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp