Ponekad moraš biti lav da bi mogao biti janje koje zaista jesi


Sutra će se neki testirati, a neki ne. Neki će se cijepiti, a neki ne. Neki će kupiti potvrdu, a neki ne. Neki će otvoriti bolovanje, a neki ne. I sve je to legitimno, svi mi moramo odlučiti u skladu s vlastitom savješću. Imamo temeljno, bioetičko pravo na to.

Prva granicu koja nije smjela biti prijeđena smo prešli: da nam se dokazivanjem zdravlja uvjetuju osnovna ljudska prava. Druga je granica posljednja i nju nikako ne smijemo prijeći: da se dokazivanjem zdravlja uvjetuju osnovna prava naše djece.

A, evo, sada vas jasno upozoravam da idemo prema tome. Ne samo prema ukidanju testiranja za odrasle kao uvjeta za ausvajs kako bi jedini uvjet ostalo cijepljenje, nego i prema uvođenju testiranja za djecu. Koje će naknadno također biti ukinuto, kako bi vas se prisililo i da njih cijepite.

Lako za nas. Ali na djecu ne dajte! Stoga ponovno apeliram na vas, kolege. Mi koji radimo s djecom smo na prvoj crti odgovornosti za njih, zajedno s njihovim roditeljima. Ne dozvolite da vam plaća bude važnija od njihove dobrobiti!

Položaj! Titula! Zapisano je: “Što god učinite jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.”  Kako umirujuća vijest i kako strašno upozorenje!

U nastavku vam donosim pismo dr.sc. Alme Demirović, dr.med., upućeno odgajateljima i nastavnicima. Pisano po uputama pravnika, daje vam oružja za braniti prava malenih koji su vam povjereni. Iskoristite ih!

https://cijepljenje.info/otvoreno-pismo-prosvjetnim…/

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp