Štrajk glađu

Štrajk glađu

Upravo sam razgovarao s ravnateljem škole u kojoj radim i nekima od kolega. U svemu tome ima puno međusobnog razumijevanja, no kada se sve zbroji i oduzme – stvar ide dalje. Prekjučer sam dobio prvo upozorenje da sam dužan dostaviti dokaz prema točki VII. odluke, što se neslužbeno tretira kao prvo upozorenje pred otkaz.

Nakon idućih pet radnih dana, u petak (na rođendan mog mlađeg djeteta) biti će mi uručeno drugo upozorenje, nakon čega slijedi otkaz.

Sada smo već u situaciji u kojoj me kolege mole da odem na bolovanje i spasim sebe. No Duh mi kaže da ostanem vjeran i ne uzmičem ni milimetra pred zlom koje nesmiljeno grabi kroz naša prava, do prava naše djece.

Na kraju ja tješim njih oko toga što ću na nepravedan način ostati bez posla, zvanja i primanja. Stoga od sutra započinjem štrajk glađu ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, gdje ću dolaziti svaki dan nakon što evidentiram da sam na poslu bio spreman raditi, a da mi se pristupanje radnom mjestu nije dozvolilo.

Time ću pokušati dati jučerašnjem prosvjedu konkretan nastavak djelom, nakon izrečenih riječi.  Također, nadam se da ću time ohrabriti i one koji su do sada ostali po strani, da ustanu i zaštite svoja ljudska prava, dostojanstvo i integritet.

Nadam se privući i pozornost političara, koji su do sada bili prepuni priče, mišljenja i stavova te ih natjerati na akciju. Isto vrijedi i za Crkvu, koja je svojom izjavom pilatovski oprala ruke hineći da nam daje izbor po savjesti, dok istovremeno mene licemjerno ignorira, a svoje bogoslove još licemjernije pritišće na cijepljenje.

Od sutra u 15 sati se družimo u Donjim Sveticama 38, pred vratima Radovana Fuchsa koji je odlučio biti udarna snaga uvođenja totalitarizma u Hrvatskoj. Slobodno dođite podržati moja nastojanja, ali vas molim da ne nosite nikakvu hranu. Vode će biti. Ponesite svoja svjedočanstva u pisanom obliku i poruke za Vladu, lažnu oporbu i medije.

Nema predaje, idemo do kraja!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp