Nisam antivakser, niti teoretičar zavjere

Nisam antivakser, niti teoretičar zavjere

Prosvjedi, podjele koje su nas pretvorile u zombije, gdje prijatelj prijatelja više ne prepoznaje, uz gomile mržnje u komentarima, sve to ovih dana možemo vidjeti na društvenim mrežama. Što reći? Pretužno je to u što smo se svi skupa pretvorili.

No, mene danima muči jedno pitanje i mislim da je tu jedan od ključeva nezadovoljstva ljudi koji prosvjeduju. Da se razumijemo. Nisam nikakav antivakser, niti teoretičar zavjere, ali logično je da mi se danima vrti ovo pitanje po glavi.

Ako je pandemija ugroza za sve i borimo se da je se riješimo za dobrobit svih, tražimo od svih odgovorno društveno ponašanje, držanje socijalnih distanci i što ti ja ne znam sve ne, zašto onda farmaceutska industrija ne radi za gole troškove, nego ostvaruje ogromne profite potpisujući Ugovore s državama?

Nije provokacija, samo se pitam. Zar se u pandemijama ne očekuje odgovorno društveno ponašanje i od onih koji ovako i onako u normalnom životu ostvaruju ogromne profite?

Ugroza za svijet i sve nas, trebala bi podrazumijevati da se svi stave u službu spasa cjelokupnog čovječanstva, kako bi se ta ugroza što prije eliminirala, ne gledajući pritom na osobne i partikularne interese.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp