Nema rezultata – Ima propagande


Nedavno je pola dnevnika na HRT-u posvećeno povećanju kreditnog rejtinga Hrvatske od strane agencije Fitch. I dok hrvatsko gospodarstvo stagnira, radnici s obiteljima se iseljavaju, zatvaraju se ili propadaju industrijska poduzeća, a više od 20% građana je u zoni siromaštva.

Predsjednik Vlade Plenković ponovo dokazuje da živi u paralelnom svijetu, odnosno nekoj drugoj Hrvatskoj.

Tko se toliko oslanja i poziva na rejting neke agencije taj naprosto širi propagandu jer su te agencije činile najveći kriminal u vrijeme velike financijske krize. Evo što je o njima rekao poznati američki ekonomist Paul Krugman: ” Godine 2011. Komisija za ispitivanje financijske krize utvrdila je da su te agencije za ocjenjivanje bile ključni pokretači financijskog kraha.”

Rejting agencije su izrađivale ocjene po želji naručitelja i ogroman broj malih dioničara je izgubio sve zbog njihovih prevara.

I zato; kada Plenkovićeva vlada nema rezultata onda joj ne preostaje ništa drugo nego služiti se propagandom. Tako je i grčka vlada lagala vlastiti narod samo da bi ušla u eurozonu i uvela euro, a danas je u živom blatu duga i nema joj spasa.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp