Predatori među nama

Predatori među nama

Predatorska svijest vrhunski je strateg. Ona sve pomno planira i svemu se ruga. Predator ima beskrajno mnogo vremena. On pomno planira, postavlja svoje ljude na važna mjesta, namješta se u savršeni strateški položaj. Polako i “nevidljivo” gradi svoj zid.

Sjećam se članka iz Slobodne Dalmacije od prije 10 – 15 godina o Ruskinji koja je pričala da radi u zgradi s mnoštvom računala i nekoliko desetaka likova koji na njima rade. Oni imaju zadatak trolati forume i druge oblike internetskih rasprava među ljudima. Ako bi se ovi približili istini, oni bi uskakali s lažnom pričom i posvađali sugovornike. Tada nije bilo društvenih mreža, ali možete samo zamisliti kako to danas izgleda…

Dobrota, s druge strane, ne planira ništa. Kada se drama pojavi i dođe do grla, ona tek onda reagira.  Ona umire na fronti u predatorovo ime i zadovoljava njegovu glad za njezinom energijom.

Dobrota vidi samo ono što joj je vidljivo i opipljivo. Ona se uzda u tu istu predatorsku svijest da joj ispriča što se u svijetu događa.

Pa kako to?! Pa dobrota je temelj sveg života, bez nje ničeg nema. Ona je temelj zatrpan smećem. Zgužvana i pritisnuta.

Dobrotu treba stalno provocirati. Non-stop. Izazivajte stoga svoju dobrotu. Dozivajte je i voljenjem huškajte. Meditirajte o njoj i svojoj Ljubavi. Izvlačite ih vani iz pretrpanosti smećem. Držite ih budnim i aktivnim, neka budu u stalnom pogonu. Dobrotu treba toliko uzbuđivati da doslovno popizdi od žudnje za rastom i da gori od čežnje za traganjem za izvorima svoje snage.

Ljudi, prestanite se ljutiti jedni na druge. Uživajte jedni s drugima. Volite se. Družite se. Slažite se jedni s drugima.  Predatorska svijest živi samo zato što se hrani vašom ljutnjom. Stoga, ne ljutite se ni na koga. Sklopite primirje sa svima.  Umjesto toga, hranite svoju dobrotu svojom pažnjom i voljenjem. Okrenite leđa svakoj ljutnji. Zagrlite svoje drage prijatelje kao i ja na ovoj fotografiji i recite jedni drugima: Volim te!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp