Ne želim diskriminaciju

Ne želim diskriminaciju

Nisam nikakav ravnozemljaš, ne svrstavajte nas sve u istu kategoriju. Ne vrtim film o Bill Gatesu, niti o čipovima. Ne svrstavajte nas u isti koš. Nisam za nikakav oblik nasilja. Nisam za mržnju. Ne poričem činjenicu da korona postoji i da ljudi umiru od nje. Ne svrstavajte nas u isti koš.

Poštujem ljude koji su se cijepili, ne osuđujem ih, ne krivim, ne smatram da su ovce. Moj je otac među njima, moja baka, rodbina, neki bliski ljudi. Ne govorim da će imati posljedice i da će umrijeti za dvije godine. Ne svrstavajte me u isti koš.

Ako ja poštujem vaš stav i uistinu nemam ništa protiv njega, poštujte i vi moj.
To je sve. Ništa drugo. Ne želim da nas razdvajaju. Ne želim diskriminaciju, podjelu bilo kakve vrste. Ne zanima me jesi li cijepljen ili ne, ako si čovjek i ako si normalan.
To je sve.

Ako me natjerate da učinim ono što ne želim, onda napravite logore, spalite nas i riješili ste se muke. Mislim da je to fer i puno korektnije, nego zabraniti nam puko egzistiranje. Želim nam svima ljubav, mir i zdravi razum uz moje osobno proročanstvo…

Nogom ćeš zagazit pustinje, livade, poljane, mora, ceste, krajolike izrezbarene, brda, nizine i doline, no korak tvoj nigdje se zadržati neće.

Tražit ćeš i rovariti od srca do srca, od duše do duše, od krvnika do žrtve, od kriminalca do sveca, od priprostih do velikih duhovnih majstora, od pogana, heretika do vjernika, ortodoksnih i rigoroznih ljubitelja, Boga.

Kopat ćeš po knjigama tražeći univerzalni lijek za ukidanje patnje, osiguravanje trajne sreće, vodit će te Sveta riječ koja će naposljetku izgubiti svoj značaj.

Osjetit ćeš istinu i laž, ljubav i prijezir, bogatstvo i siromaštvo, duha, uma i tijela, gazit ćeš po živoj vatri i ispijati nektar besmrtnosti. Kušat ćeš svoj vlastiti zadah smrti, kapljica krvi zastat će ti među zubima gorak okus razonode i okorjelog hedonizma do svetačke i asketske žrtve, žrtve za najbliže, gotovo nudeći svoj vlastiti život.

Gazit ćeš sve i svašta, probati također, no, nigdje se nećeš trajno zadržati, ni sa čim poistovjetiti, identificirati svoj lik. Pripadat ćeš svima i svemu. No, na kraju nikome i ničemu, čak ni samoj sebi.

Tražit ćeš se cijeli život. Izgubiti, pa pronaći, pronaći, pa izgubiti, osjetiti nebeski gnjev, ali i pravu Milost koju su rijetki mogli spoznati. Okusit ćeš plitkost ljudske duše, njezinu bezdušnost, cinizam, jad i prokletstvo, no, spoznat ćeš lepezu nepresušnog vrela dobrote, ljubavi, ljepote.

Upoznat ćeš đavla, sotonu, onaj beskrajni izvor Zla. Mučit će te i izrabljivati, otkriti svoje tajne, mnogi ne znaju kako je to kad tajni Zla pogledaš u oči… Ti znaš… Mamit će te i plijeniti slatkoćom svoji riječi. Tražit ćeš Spasitelja i naposljetku ga pronaći. Voditi duševnu ljubav s njim. Spojiti se s Njim i opet razdvojiti.

Otkrit ćeš tajnu postojanja, ali pod obećanjem da ćeš je postepeno otkrivati. Gledat ćeš duboko u oči i tražiti Mene, jer ja se krijem iza maske ljudskosti iza maski svih karnevala.
Upoznat ćeš Smrt podjednako kao i sam Život.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp