Ne mračimo ono što je već mračno

Ne mračimo ono što je već mračno

Stigla mi je neki dan privatna poruka od jedne osobe koja mi kaže da je bezvezno što pišem o „cvijeću, suncu, ljubavi“ dok svima nama gori pod nogama. Kaže mi ta osoba: „E, blago vama!“ s dozom ironije i omalovažavanja koje osjećam u slovima. Zato sam osjetila potrebu osvrnuti se na tu poruku, želeći pojasniti kako ja funkcioniram i zašto pišem o temama o kojima pišem.

Ne ignoriram ja situaciju koja je aktualna, ali o njoj ne pišem, dapače, rijetko o njoj i slušam. Pročitam što se događa ili odslušam jednom dnevno vijesti, tek toliko da budem u toku, da znam o čemu se radi. Sve preko toga bi bilo previše za mene.

Posebno se ne osjećam kompetentnom da o tome pišem, jer ja nisam kompetentna u tom području, nisam stručnjak i moje mišljenje bilo bi samo još jedno beznačajno mišljenje u moru takvih kojima smo preplavljeni.

Pa, tko sam ja i tko su uopće svi ti ljudi koji se ne razumiju niti u medicinu, niti u znanost, niti u politiku da bi piskarali i unosili dodatnu nervozu, polemike, diskusije i svađe tamo gdje već i previše svega toga mračnog ima.

Zato gledam, osjećam, živim i pišem upravo o „suncu, cvijeću, ljubavi” , jer da nije tako,
bio bi mrkli mrak i u meni, širila bih ga dalje i mračila ono što je ionako već mračno. Moje pisanje o temama koje me inspiriraju je moj način borbe protiv mraka i sigurna sam da sam na dobrom putu.

Vjerujem da je optimizam uvijek polazna točka iz svake životne situacije i znam da će sve ovo jednoga dana proći kao što su mnoge druge situacije prošle i sve dok možemo sačuvati mir u sebi, na dobrom smo putu da ostanemo ono što jesmo i živimo sretan život.

Još jednom dobar nam i ovaj i svaki novi dan.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp