Novi rokovnik

Novi rokovnik

Sebe ubrajam u pomalo „retro“ tipove. Još uvijek izbjegavam koristiti mobitel na način da me podsjeća kada imam dogovoreni sastanak, liječnički pregled i slično. I dalje koristim papirnate rokovnike. Jednostavno, volim po njima pisati zabilješke, planove, vraćati se unatrag (možda i nekoliko godina, jer te stare rokovnike čuvam) i pregledavati bilješke. Gledam kakve sam imala planove, izazove, što sam ispunila, kako sam nešto riješila… Ponekad se nađe tu i nekakav crtež, inspiriran baš tim trenutkom. Rokovnik mi daje slobodu koju nemam kod pisanja zabilješki u mobitelu… Ili je to samo moje viđenje?

Kako god, ja i dalje na kraju svake kalendarske godine tražim baš onaj savršeni rokovnik za sljedeću godinu. U njega ću upisivati svoje planove, želje, neke ispunjene snove, a i sanjati nove… I taj savršeni rokovnik će me veseliti. Nosit ću ga u torbi sa sobom na putovanja, stajat će na mom stolu dok radim, bit će mi nerazdvojni prijatelj cijelu godinu. Svaki dan ćemo se družiti. Ja ću ga pitati što imamo u planu danas, on će me podsjećati, a na svojim stranicama će ispisivati povijest te godine. Ne povijest kako se stvarno događala, nego onako kako je planirala, kako je iz moga srca u kratkoj crtici zapisana na stranicama toga rokovnika.

Baš zato, moj rokovnik mora ispuniti nekoliko važnih preduvjeta. Ne može to biti bilo koji rokovnik. I vjerujte mi, nije lako pronaći rokovnik koji meni odgovara. Znala sam dobivati rokovnike na dar, personalizirane, prilagođene baš meni, prema uputama naručitelja. I, iako bi mi takav rokovnik bio drag, nije uvijek ispunjavao moje potrebe.

Koji je onda savršeni rokovnik za mene? Ne znam. Ne mogu ga opisati, ne mogu čak niti reći koje bi karakteristike morao imati. Znam samo jedno – kada ga ugledam, prepoznat ću ga. Isto kao i on mene. Znat ćemo da ćemo se družiti i biti svakodnevno zajedno jednu godinu.

Jedan projekt čeka da bude upisan na njegove stranice koji iz ove godine prenosim u sljedeću. Moj rokovnik za slijedeću godinu mora ispuniti izazov toga projekta naziva „Zvjezdano nebo i sjaj u očima“! Idem u potragu!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp