Zajednička kampanja protiv gospodarstva i standarda građana


Nedavno je ministar financija Marić u Briselu potpisao ugovor s predstavnicima EU Komisije o zajedničkoj kampanji oko uvođenja eura u Hrvatskoj. Umjesto da je potpisao ugovor o bespovratnom financiranju neke proizvodnje u Hrvatskoj, on je potpisao ugovor kojim želi dalje urušavati naše gospodarstvo.

Znači nije bila dovoljna domaća kampanja u režiji Vlade i HNB-a koja traje već godinama, a posebno prethodne tri godine. Vlada zna da nema podršku naroda u tom suludom i opasnom projektu uvođenja eura. Sve dosadašnje ankete su to potvrdile, čak i Euro barometar. Samo je jedna anketa pokazala suprotno, a to je ona koju je naručio i platio HNB. 

Najvažniji dio tog sklopljenog ugovora jest da će EU financirati 50% propagandne kampanje. To će im doći kao dobar politički marketing jer se problemi i dezintegracije unutar EU pojačavaju, pa im treba nešto poput hrvatske vlade da uvede euro i time pokaže da ipak netko vjeruje u zajedničku valutu i budućnost EU. 

Stalno govorim da je uvoditi euro u ovakvoj situaciji radikalne neizvjesnosti suludo i predstavlja nemjerljivo ugrožavanje nacionalne sigurnosti i gušenje gospodarstva. Euro bi donio opći rast cijena, smanjenje plaća i mirovina te pad standarda. Želite li to? Nikada toliko laži i obmana nije izrečeno putem medija koji ugošćuju isključivo jednu dobro orkestriranu ekipu da po ljudima baca zlatnu prašinu. Plenkovićeva vlada nas gura u ekspresni vlak prema Grčkoj i daljnjem siromašenju i propadanju.

Sve to možemo riješiti i zaustaviti ozbiljnim referendumom. Ali ne onim poput Zekanovićevih suverenista koji su napravili određenu štetu zbog pokušaja prikupljanja jeftinih političkih bodova. U situaciji kada ljude jedino zanima problem s koronom, zbog straha od gubitka posla i zaduženosti, oni besramno guraju uvođenje eura. Time Hrvatsku žele definitivno zakucati za dno EU. Probudimo se dok još nije kasno i okupimo se oko pravoga referenduma protiv eura i za opstanak naše kune.

Moguće je da referenduma i ne bude ako masovno podržimo skori građanski neposluh koji mora dovesti do pada Vlade i raspisivanja novih izvora, a time će i priča o euru ostati iza nas.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp