Govor tijela kod muškaraca


Znamo kako nam je govor tijela univerzalan i nije ga potrebno učiti. Postoje kulturalne razlike u neverbalnoj komunikaciji jednako kao što se i govor tijela razlikuje od čovjeka do čovjeka. Međutim to je ono što pozadina pojedine kulture definira i što su pojedini znakovi i signali naučeni, ali kao što smo rekli na početku, govor tijela nam je urođen.

Jeste li se ikada zapitali koje su to razlike u govoru tijela između muškaraca i žena? Osim onih očitih znakova kad muškarac drži ruke u džepovima s izbačenim palčevima ili kad žena kad joj se sviđa muška osoba zabacuje kosu iza leđa, postoje i neke vrlo jasne razlike u govoru tijela muškaraca i žena. Malo smo se bacili u istraživanje i pogledajte koje zanimljive činjenice smo pronašli u govoru tijela kod muškaraca. Kad ih osvijestite i počnete zamjećivati vrlo lako ćete moći otkriti što vaš sugovornik ili sugovornica zapravo žele reći.

Neverbalnu komunikaciju svi posjedujemo, ono što trebamo je razviti vještinu čitanja neverbalnih znakova što će nam olakšati komunikaciju i razumijevanje drugih osoba.

 1. Muškarci i znakovi govora tijela

Muškarci koriste druge dijelove mozga za čitanje neverbalne komunikacije i nisu tako dobri u čitanju neverbalnih znakova kao žene.

Psihologinja dr. Monica Moore otkrila je da muškarci vrlo često ne uočavaju kada žena prva uputi signale zavođenja.

Moguće je da žene čitaju govor tijela bolje od muškaraca jer je više mozga uključeno u proces procjenjivanja nečijih znakova neverbalne komunikacije. Kada su snimali ženski mozak pomoću MRI vidjeli su da one koriste 14-16 dijelova mozga za dešifriranje neverbalne komunikacije dok muškarci za isto koriste 4-6 dijelova mozga.

 1. Muškarci, žene i laganje

Muškarci i žene lažu drugačije. Njihova motiviranost za laganje je drugačija.

 • Muškarci lažu kako bi se prikazali snažnijima, interesantnijima i uspješnijima. O sebi lažu osam puta više nego o drugima.
 • Žene lažu manje o sebi, a više lažu da ne povrijede tuđe osjećaje ili da bi se drugi bolje osjećali.
 1. Muškarci vole dostupnost iznad svega

Koji znak u govoru tijela muškarci najviše vole? Onaj koji pokazuje dostupnost. Studije su pokazale da muškarce više privlače žene koje prilikom zavođenja pokazuju znakove dostupnosti od onih koje su zgodnije, ali ne pokazuju dostupnost.

 • Znakovi zavođenja:
  • Smiješak
  • Izražajno lice
  • Izbjegavanje prekriženih ruku
  • Držanje ruku van džepova
  • Intiman pogled
  • Naginjanje ka drugoj osobi
 1. Koji se muški dio tijela najviše sviđa ženama?

Noge, prsa, guza ili ruke? Odgovor: većina žena favorizira mušku guzu kao najdraži dio tijela na muškarcu.

 1. Kako muškarci pokazuju da ih netko privlači?

Muškarci često usmjeravaju stopala ka osobi koja ih privlači. Ako ih nitko ne privlači, stopala su obično usmjerena ka vratima.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp