Više od 1000 južnokoreanaca preminulo nakon primitka cjepiva – prosvjedi diljem zemlje


Južna Koreja jedna je od najprocjepljenijih zemalja na svijetu. No, usporedo s rastom procijepljenosti raste i otpor građana zbog povećanog broja smrtnih slučajeva povezanih sa cjepivom protiv Covida 19. Prosvjednici traže odgovornost vladajućih okrivljujući ih za iznenadni odlazak na vječni počinak svojih sunarodnjaka ubrzo nakon primitka cjepiva.

U nedjelju su tako održani komemorativni prosvjedi u Busanu, a na Božić su  prosvjedi istog tipa bili održani i u Seoulu. Slični prosvjedi bili su svojedobno održani u Italiji.

Naime, ogorčeni i ožalošćeni prosvjednici u rukama su držali velike portretne fotografije preminulih članova svojih obitelji koji su nažalost preminuli nakon primitka notornog cjepiva. Prizori su to koji lede krv u žilama.

S jedne smo strane izloženi agresivnoj propagandi kojom nas se želi “motivirati” (čitaj: prisiliti) na cijepljenje, a s druge strane nam zdrav razum govori da nas se time tjera na svjesno samoubojstvo, ako kojim slučajem preminemo nakon cjepiva. Sve ovo sve više nalikuje ruskom ruletu, pa tko preživi, neka priča.

Na tim tužnim južnokorejskim prosvjedima nemoćnih građana u vladinom kompleksu u Seoulu bilo je izloženo na desetke  pogrebnih portreta stradalih žrtava.

Prosvjednici su tom prigodom otvoreno pozvali svoju Vladu da preuzme odgovornost i jasno i glasno identificira uzroke neželjenih reakcija njihovih sunarodnjaka na cjepivo i prizna da su za njihove smrti kriva upravo cjepiva.

Naime, šokantna činjenica govori da je u toj zemlji više od 1.000 Južnokoreanaca preminulo ubrzo nakon što su primili cjepivo protiv Covida-19, a njihova je Vlada potvrdila uzročnu vezu sa cjepivom u tek nekoliko spomenutih tragičnih slučajeva.

Jedan od rijetkih slučajeva kada je uistinu priznata ozbiljna neželjena reakcija na cjepivo je slučaj medicinske sestre koja je u mjesecu kolovozu prepoznata kao žrtva i dodijeljena joj je državna subvencija jer je doživjela paralizu nakon što je primila cjepivo AstraZeneca Covid-19.

Izgleda da je vladama diljem svijeta jako teško preuzeti odgovornost za neželjene nuspojave koje mogu izazvati ova eksperimentalna cjepiva, kao i odgovornost za zauvijek izgubljene živote. Ispada kao da smo svi mi zamorci u nekom eksperimentu. No, nije to ni igra, ni šala. Ljudski životi su u pitanju. Što reći? Ludilo se, nažalost, nastavlja…

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp