Cijepljenje za Covid ne može biti obavezno

Cijepljenje za Covid ne može biti obavezno

Dragi građani, želim s vama podijeliti službene statističke podatke o učinkovitosti i sigurnosti cjepiva za Covid. Nevjerojatno je da imamo više prijavljenih smrtnih slučajeva i nuspojava od Covid cjepiva u godini dana, nego od svih drugih cjepiva zajedno u posljednjih nekoliko desetljeća.

Krenimo od SAD-a. U SAD-u je zabilježeno 875. 613 slučajeva neželjenih nuspojava, od čega je čak 135.400 ozbiljnih nuspojava. Također, zaključno s 5. studenim 2021. godine, u SAD-u je zabilježen 18.461 smrtni slučaj. Ovo su brojke VAERS-a, američkog sustava farmakovigilancije. Prijavljene nuspojave su tek jedan mali dio stvarnih nuspojava. Obično se navodi da svega oko 1% stvarnih nuspojava u SAD-u doista i bude registrirano u VAERS-u. Jedan od razloga tome je što službeni postupak prijava nuspojava ili smrti može trajati i biti kompleksan i liječnici ga jednostavno izbjegavaju.

Na europskom kontinentu, pak, imamo sustav EudraVigilance – sustav za vođenje i analizu informacija o sumnji na neželjene pojave na medicinske proizvode odobrene u europskom gospodarskom prostoru. Kada spojimo sve te podatke, dobivamo sljedeće: Na području SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Europske unije zabilježeno je gotovo pet milijuna neželjenih posljedica cjepiva, od čega su gotovo polovica teške posljedice. Također, službeno priznati broj smrtnih slučajeva povezanih s Covid cjepivima je preko 49.000.

Prema dostupnoj znanstvenoj literaturi, slično kao u SAD-u, procjenjuje se da se u sustav za praćenje neželjenih reakcija na medicinske proizvode prijavljuje maksimalno 10% svih stvarnih slučajeva. Dakle, da bismo dobili stvarne brojeve preminulih, trebali bismo množiti 49.000 s 10, a možda i više.

Sada u prosincu brojke koje sam naveo još su više porasle. Smatram da bi svakome otvorena uma nakon ovakvih službenih podataka trebalo biti jasno da cijepljenje za Covid ne može biti obavezno, a o pritisku, ucjenjivanju i prisili da i ne govorimo.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp