Skandalozno – U vrijeme blagdana sotonistički simboli osvanuli na ulicama Španjolske

Skandalozno – U vrijeme blagdana sotonistički simboli osvanuli na ulicama Španjolske

Ove su nas godine iznenadile ulice Zaragoze i Granade u Španjolskoj koje su u blagdansko vrijeme ukrašene na vrlo čudan način. Naime, ulice su ispunjene obrnutim križevima. O kakvoj se ovdje provokaciji radi, nije nam poznato, ali uistinu je bizarno u blagdansko vrijeme umjesto uobičajenih kršćanskih simbola i scenografije na koju smo navikli u ovo doba godine, vidjeti sotonističke simbole po gradu, zar ne?

Glasnogovornica Voxa u Kongresu zastupnika Macarena Olono oglasila se na Twitteru sljedećim riječima: “Htjela sam prošetati sa svojim djetetom ulicama Granade, ali to neću učiniti, jer bi se dijete moglo uplašiti. Ulice su ispunjene obrnutim križevima.”

“Vjerujemo da takva rasvjeta ne predstavlja našu kršćansku tradiciju, jer obrnuti križevi i oblici zmija na njima izgledaju kao poziv na sotonizam, što rezultira odbijanjem većine stanovnika”, napisao je glasnogovornik Voxa u Granadi Onofre Miralles.

Vidjevši obrnuto okrenute križeve, na stotine stanovnika došlo je na jedan gradski trg na prosvjed kako bi iskazali svoje negodovanje. Nosili su križeve i transparente s parolama protiv lokalnih vlasti i naglas izgovarali molitve. Vikali su „Dolje sotonizam“ i tražili ostavku gradonačelnika Francisca Cuenca iz socijalističke stranke PSOE.

Na društvenim mrežama postala je popularna video snimka jednog od ogorčenih stanovnika Granade. „Ova rasvjeta je čudna. Svi križevi koji vise iznad ulica su obrnuti i imaju slovo “S” u sredini, simbol zmije. To je uvredljivo i sotonsko, prava aberacija koja se događa oko Božića. Netko bi trebao dati objašnjenje za ovo vrijeđanje kršćana“, požalio se jedan stanovnik Granade.

Jedna od glavnih ulica Zaragoze također je ukrašena obrnutim križevima, što je također izazvalo brojne komentare na društvenim mrežama. Neki korisnici interneta tvrde da značenje simbola ovisi o individualnom tumačenju, podsjećajući kako je sveti apostol Petar stradao na križu raspet naopačke na vlastitu želju, jer je smatrao da nije dostojan umrijeti kao Isus, no prema Bibliji apostol Petar nikada nije bio u Rimu, već je tamo bio apostol Pavao.

Ipak, velika većina ljudi vjeruje kako je obrnuti križ sotonski znak koji se protivi Isusovu učenju te da proturječi Bibliji i Crkvi te takvu rasvjetu smatraju uvredljivom i nenormalnom, posebno u vrijeme blagdana. Kada svi oni koji se smatraju kršćanima prošeću tako ukrašenim ulicama, teško da mogu uživati u blagdanskom ozračju koje nam je svima potrebno.

Bilo kako bilo, Vlasti Granade do sada nisu odgovorile na optužbe.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp