Tužna vijest – Preminula legendarna glumica Betty White

Tužna vijest – Preminula legendarna glumica Betty White

Jedna je tužna vijest obilježila godinu koja je ostala iza nas. Naime, na Staru godinu zauvijek nas je napustila vječna djevojčica Betty White (99). Legendarna glumica (višestruka dobitnica nagrade Emmy) – Betty White svima je nama bila primjer kako starost uopće ne mora biti teška i sumorna. Oduvijek je bila i ostala mlada u duši prkoseći godinama i osvajajući svijet svojom djetinjom razdraganošću.

Svojom pozitivnom energijom kojom je zračila bila je inspiracija mnogim ljudima diljem svijeta. Betty je nedavno za američki tjednik People izjavila: „Ja sam jako sretna što sam dobrog zdravlja i što se osjećam ovako dobro u ovim godinama. Odličan je to osjećaj.“ Betty je neumorno radila do zadnjeg dana. Bila je aktivna i na društvenim mrežama, što je rijetkost kod ljudi njezine dobi. Ona jednostavno nije marila za godine i to je jedna predivna poruka koju možemo iščitati iz njezina života. S takvim pristupom život nam može doista biti lijep i obojen najljepšim bojama.

Kada god bismo ju vidjeli u nekoj novoj ulozi, navijali bismo za nju da poživi što duže i nastavi nas nadahnjivati. Tužni smo što Betty nije dočekala svoj 100.-ti rođendan. Bila bi to velika proslava jednog velikog i bogatog života. Prije nekoliko tjedana bio je najavljen film o njezinu životu pod nazivom „Betty White: 100 Years Young – A Birthday Celebration“, koje su režirali Steve Boetvher i Mike Trinklein. Premijera ovog filma trebala se održati 17. siječnja kada je glumica trebala proslaviti svoj stoti rođendan. No, njezina je smrt nažalost prekinula sve. Hoće li se ovaj film ipak prikazati 17. siječnja nije poznato. 

Betty je svoju karijeru počela davne 1939. godine, a  pamtit ćemo je po njezinim nezaboravnim ulogama u Zlatnim djevojkama (ta se serija prikazivala od 1985. do 1992. godine) i u Mary Tyler Moore Showu, kao i po njezinim brojnim ulogama u filmovima. Prije no što se posvetila glumi, Betty je u mladosti bila model. Poznato je da je ušla u Guinnesovu knjigu rekorda kao glumica s najdužim stažem u showbusiness-u. Istaknula je u nekoliko intervjua kako joj je Drugi svjetski rat bio zaustavio karijeru na neko vrijeme, ali nakon rata uspješno je nastavila raditi posao koji ju je ispunjavao.

Betty se rodila u Chicagu 1922. godine. Godinu dana nakon njenog rođenja obitelj se preselila u Kaliforniju gdje je Betty i ostala živjeti do svoje smrti. U slobodno vrijeme voljela je boraviti u prirodi ili kod kuće gledati dokumentarne filmove o životinjama, kviz Izazov, a pratila je i sport, posebice golf kojeg je obožavala. Betty je bila veliki borac za prava i zaštitu životinja.

Betty White udavala se tri puta. Za prvog supruga Dicka Barkera udala se i od njega razvela tijekom 1945. godine. Živjeli su zajedno na farmi u Ohiju, a nakon tog braka, Betty se ubrzo vratila svojoj karijeri u Los Angeles, gdje je upoznala svog drugog supruga, Lanea Allena, za kojeg se udala dvije godine kasnije. No, niti njezin drugi brak nije dugo trajao. Razveli su se nakon svega dvije godine braka, a Betty White treći se put udala 1963. godine za svoju najveću ljubav – Allen Luddena. Nakon što je on preminuo 1981. godine nikada se više nije udavala. Gostujući kod Larryja Kinga, na pitanje zašto se više nikada nije udavala, Betty White je odgovorila: „Jednom kad si imao najboljeg, što ti još treba?“ čime je potvrdila svoju najveću povezanost s Luddenom kojemu je ostala vjerna do smrti, živeći od njihovih uspomena, prijateljujući s ljudima svih generacija i radeći njoj najdraži posao na svijetu. Kada su je novinari znali pitati u čemu je tajna uspješnog braka, Betty je rekla kako je tajna u međusobnom entuzijazmu kojega partneri ne smiju prestati osjećati tijekom zajedničkog života. „Kada sam znala da Allen treba doći kući, popravila bih svoj make up i obukla bih novu košulju.“, rekla je Betty.

Često je znala govoriti kako ne žali ni za čim i kako se smatra najsretnijom staricom na svijetu jer joj je omogućeno da živi i bude radno aktivna i u poznijim godinama. Tajna njezine dugovječnosti bio je njezin vedar pristup životu, kako je i sama rekla, potičući nas na proslavu života jer svaki je dan posebno iskustvo i poseban doživljaj i trebamo ga živjeti s osmijehom na licu, to je najmanje što zaslužujemo.

Svaki trenutak života zaslužuje da ga proslavimo. Prisjetimo se životnog savjeta koje nam je dala draga Betty želeći nam otkriti tajnu svoje dugovječnosti: „Ponašajte se pjenušavo svaki dan, a za svaki rođendan pijte nešto pjenušavo. Naš pristup životu vrlo je važan. Ako sebe ne shvaćamo preozbiljno, uskoro ćemo početi pronalaziti humor u našem svakodnevnom životu, a ponekad nam to može spasiti život.“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp