Na kraju dana – otpusti dan

Na kraju dana – otpusti dan

Prije odlaska na počinak, uzmi sebi par minuta, udahni duboko i prođi u mislima cijeli dan. Pogledaj za trenutak događaje koji su ti danas zaokupili pažnju. Jesi li se naljutio? Što si sve danas izgovorio? Gdje si bio? Tko te uvrijedio?

Otpusti pogledom svoj današnji dan. Zamisli da je tvoj dan mnoštvo brodica u lučici, a ti u svojoj ruci držiš njihove konopce. Svaki događaj koji vidiš jedna je brodica. Prvo pogledaj one koji su kod tebe izazvali buru emocija, bijes, tugu, energetsko ulaganje, iscrpljenost. Odmah potom pusti konopac. Otpusti brodice s tvojim emocionalnim teretom, opisom, pečatom, pusti ih da odu u Beskraj. Samo ih pusti. Na isti način otpusti i ostale konopce.

Možeš otpuštati i balone. I zmajeve. Sjećaš se zmajeva? Lijepih, šarenih? Gledaj ih kako slobodno plutaju nebom, kako odlaze Božanstvu u zagrljaj.

Možeš zamisliti svoj dan kao lijepi maslačak. Puhni u njega – otpusti. Reci: “Hvala ti danu, hvala ti na mojem iskustvu tebe. Otpuštam te s radošću.”

Otpuštaj svoj dan svakodnevno. Svega par minuta: Udah – zatvori oči – pogledaj dan – otpusti događaje – promatraj – izdah. To je to! 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp