Necijepljeni Đoković pokorio Australiju


Stigla je dugo očekivana vijest koja u ovom današnjem vremenu u svima nama budi nadu u bolje dane u kojima nitko neće biti ucijenjen nekom potvrdom. Novak Đoković ipak će nastupiti na Australian Openu i na taj način biti jedini necijepljeni igrač na ovom prestižnom turniru.

Tu vijest objavio je sam srpski tenisač, a ona dolazi nakon tjedana nagađanja u javnosti hoće li mu australske vlasti dopustiti nastup zbog činjenice da tamošnja pravila nalažu da svi koji sudjeluju na turniru moraju biti cijepljeni.

Đoković je na svom Instagramu objavio fotografiju iz zračne luke te obznanio kako je dobio izuzeće od odluke da na prvom Grand Slamu sezone mogu nastupiti samo tenisači koji su cijepljeni.

Slučaj je vodila medicinska komisija od tri člana, ali nije bilo nikakvih naznaka da je Đoković podnio zahtjev da uđe u proces izuzeća. Bilo je potrebno proći početnu fazu, potom i drugu na komisiji koju je odredila Vlada Victorie prije nego što se prijava preda australskom registru imunizacije.

Na svom Instagram profilu Novak je napisao:

„Sretna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da njegujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti. Dobro mi je došlo provesti vrijeme sa svojom obitelji i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspješne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam živjeti i disati tenis sljedećih par tjedana. Hvala svima na podršci! Idemooooo ‘22″, napisao je Đoković.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp