Mislav Kolakušić – Vakseri žele prisilno cijepiti cijeli svijet

Mislav Kolakušić – Vakseri žele prisilno cijepiti cijeli svijet

Mislav Kolakušić, nezavisni hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, jedan je od rijetkih političara koji ukazuje na sveopće društveno ludilo koje je zavladalo od početka ove pandemije. Kolakušić je tip političara koji je u svojim javnim nastupima vrlo blizak građanima čije interese otvoreno zastupa i spreman je boriti se za njih, što je danas uistinu rijetkost, jer većina političara okrenuta je svojim partikularnim interesima.

Kada je početkom mjeseca studenog bila najavljena sljedeća skupština Europarlamenta, njega je s punim pravom posebno zasmetala jedna točka za raspravu koja je bila najavljena, a koja je bila u znaku pitanja – Kako cijepiti cijeli svijet?

Suočen s tim pitanjem, Mislav Kolakušić je, vidno zabrinut, izjavio:

„Dragi građani, pokušavaju nas prisiliti da učinimo nešto što može jako naštetiti našem zdravlju. Pokušavaju prisiliti sve građane Republike Hrvatske, sve građane Europske unije i sve građane svijeta da se cijepe. Vrijeme je da se ovom ludilu stane na kraj.“

A u sklopu rasprave na spomenutu temu, koja je održana 24. studenog 2021. godine u Strasbourgu, Mislav Kolakušić je izjavio sljedeće:

„Poštovana predsjedavajuća, poštovani kolege, poštovani građani, danas ovdje raspravljamo o tome kako cijepiti cijeli svijet. Covid cjepiva su nam donijela do sada u medicini i sociologiji nezabilježenu nuspojavu. Nuspojavu koja nije postojala ni kod jednog ranijeg cjepiva u povijesti. Radi se o nuspojavi paničnog straha. Znatan broj cijepljenih se boji da će ih necijepljeni zaraziti bolešću Covid-19 protiv koje su se cijepili, te se želi da se cijepi cijeli svijet. Moram ih razočarati. To nije moguće. Jer da bi se tako nešto postiglo, svi moraju biti cijepljeni u istoj sekundi ili barem istoj minuti jer bismo u suprotnom opet imali potpuno cijepljene s trinaestom booster dozom i potpuno necijepljene s dvanaestom booster dozom te bi se oni s trinaestom opravdano bojali onih s dvanaestom, koji bi opet mogli zaraziti cijepljene.“

Kao što možemo vidjeti iz svih njegovih javnih nastupa, Mislav Kolakušić je ustrajan u želji da argumentima, službenim podacima i primjerima ukaže na svu apsurdnost represije kojoj smo izloženi i na tome mu treba čestitati.

Kako su društvene mreže danas postale dio svakodnevice, Mislav Kolakušić svojim se pratiteljima redovno javlja pute video poruka u kojima dijeli svoje stavove, a njegove objave dobivaju na desetke tisuća lajkova.  Ovim putem prenosimo dvije od njegovih poruka. U prvoj objašnjava zašto se on i njegova obitelj neće cijepiti, a u drugoj pomalo ironično pokušava proniknuti u psihologiju vaksera.

Zašto se ja i moja obitelj nećemo cijepiti?

Dva su razloga. Prvi je zato što ne želimo živjeti u stalnom strahu da će nas netko necijepljen zaraziti virusom. A drugi razlog zašto se neću cijepiti je što od prvog dana proučavam apsolutno sve dostupne podatke koji se tiču statistike, načina istraživanja cjepiva, načina odobravanja cjepiva, nuspojave i sve ostalo. Alemka Markotić, prvoborkinja za cijepljenje i zagovornica cijepljenja koja je u početku imala malo drugačije mišljenje, odlučila nam je reći istinu kada je izjavila da će se ova cjepiva protiv Covida 19 po prvi puta u povijesti, što ona smatra iznimno poštenim, naprednim i dobrodošlim, testirati na našoj djeci, na djeci građana Europe i SAD-a, dok su se u prošlosti testirala na djeci siromašnih Afrikanaca, Azijata i tako dalje. Znači, imamo potpuno priznanje da se radi o potpuno testnom proizvodu. Tko želi testirati taj proizvod na svojem djetetu, ja mu sigurno neću to zabranjivati, niti bilo tko drugi tko se ne želi cijepiti nikome neće zabraniti ništa.

Jesu li vakseri pripadnici kulta antičinjenica?

Vakser je osoba koja smatra da treba prisilno cijepiti cijeli svijet kako se on ne bi zarazio  bolešću protiv koje se cijepio. Pripadnika kulta antičinjenica odlikuje bespogovorno vjerovanje u dogme. On ne želi čuti, vidjeti, ni pročitati ništa što se ne uklapa u dogmu. Pripadnik kulta nikada neće dopustiti bilo kakvo sučeljavanje mišljenja ili dijalog. Pripadnik kulta vjeruje da svatko ima pravo izbora i odlučivanja o svome tijelu, osim kada dogma kaže drugačije. Pripadnik kulta slijedi svoje šamane bez pogovora i sa dubokom zahvalnošću, čak i ako se radi o putu bez povratka. Pripadnik kulta, iako ga ne zanimaju nikakve činjenice i nije ništa osobno provjerio, niti utvrdio, vjeruje da je jako pametan. Prijatelj kulta antičinjenica uvijek ima prijatelja ginekologa koji mu je objasnio sve prednosti vaksanja. Jesu li vakseri pripadnici kulta antičinjenica? Što vi mislite?“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp