Rješavajmo uzroke, a ne posljedice naše neravnoteže

Rješavajmo uzroke, a ne posljedice naše neravnoteže

Svemir mi je jednom davno šapnuo da se svaka promjena ne događa preko noći, da ona traje i traje, nekad čak i godinama. Ne bojte se rasti, nikada. Pitaju me često nedostaje li mi ples? Nedostaje li mi život kakvim sam živjela? Zamislim se tada na trenutak s osjećajem nostalgije i ogromne ljubavi u srcu koju nosim za Ana’s Sensual Fitness koji je bio tek prva, ali i ona najvažnija stepenica moga rasta i dubokog zarona u nutrinu. S njime sam spoznala da ljepota izvana dolazi tek kad je osjetimo iznutra.

Ne, ne nedostaje mi jer taj osjećaj je u mom tijelu danas zauvijek sa mnom, a to je ono što sam učila i čime sam inspirirala mnoge godinama. On me doveo do onoga što sam danas, ali samo zato što se nisam bojala rasti koliko god je zastrašujuće na trenutke bilo. On ostaje zauvijek baza svega što kreiram danas. Osim unutarnje ljepote koja se zrcali izvana, put me vodio da spoznam kako su emocionalno i mentalno zdravlje jedini dugoročni recept za ono tjelesno. Tako sam na svom životnom putu spoznala da svaki detoks koji ćemo ikada raditi “izvana” ne donosi dugoročne i samospoznajne rezultate kao onaj “iznutra” i da je za njega itekako zaslužan osjećaj (E-motion).

Nije dovoljno samo mijenjati način razmišljanja o svojim okolnostima jer to ne znači da ćemo automatski osjećati drukčije u vezi istog i da nam nikakva kontrola uma neće omogućiti da postignemo izvoran osjećaj spokojstva sve dok se ne počnemo osjećati drukčije.

Nesvjesni osjećaji i nesvjesni misaoni procesi i dalje će uznemiravati naše spokojstvo.
Iskustvo unutarnjeg mira nije rezultat samo pozitivnog razmišljanja, nego ga prati osjećaj i da bismo postigli stanje bivanja i postojanja u miru i ravnoteži misaoni procesi i osjećaj moraju se uskladiti.

Stoga – sve dok ne objedinimo rad na umu, emocijama i tijelu rješavat ćemo posljedice, a ne uzroke naše neravnoteže. Zato sam se danas, kao nastavak na životni put istraživanja vlastite nutrine, hrabro odlučila baviti uzrocima i korijenom gdje svaki naš problem nastaje. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp