Kuna je posljednja brana naše suverenosti


Što reći o uvođenju eura? Svi smo svjesni da je naša valuta posljednja brana našeg suvereniteta.

Na Svečanoj akademiji povodom 30 godina HNB-a krajem prosinca, po prvi sam puta čuo ministra Marića kako otvoreno priznaje kako će biti negativnih utjecaja nakon uvođenja eura.

Nabijem njegovo priznanje koje je neiskreno, kao i sve oko tog uvođenja eura. Bez ozbiljnije rasprave i razmjene mišljenja, predali ste i prodali taj mali tračak suvereniteta. Isto nabijem i “plakanje” guvernera Vujčića, jer kako kaže, on je jadan jedini koji zapravo gubi uvođenjem eura.

Ma što ti gubiš? Prodao si i nas i sebe, baš kao što su nas svi guverneri prodali strancima, tako nas sada prodaješ i ti, samo sa stražnjicom u ECB-u.

Nemam ja neki problem što ćete Vi uvesti euro, samo mi se gadi način na koji to radite, baš kao što mi se gadi način na koji upravljate ovom zemljom. Kao da Vam ju je baba ostavila u nasljeđe, a ne kao da pripada svim građanima RH.

Možda je i bolje da ste nas na kraju ovako prodali. Sad će nam barem biti lakše kad znamo da ste se Vi pobrinuli za svoje guzice, a naše vama ionako nisu bitne.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp