Bill Gates – „Jesmo li spremni za novu pandemiju?“


„Moj rad uvijek je bio vođen jednostavnom idejom: Svijet može postati bolji. Veliki neuspjeh poput pandemije otežava vjerovanje da je napredak moguć. Ipak, još uvijek sam optimističan u pogledu naše sposobnosti da izgradimo svijet u kojem svatko ima priliku živjeti zdrav i produktivan život.“, izjavio je Bill Gates početkom ove godine.

Bill Gates objavio je i svoj promotivni spot kojim želi izraziti svoj optimizam za 2022. godinu i aktivnosti koje su pred njim.

U spotu Bill govori: „Potrebne su nam mnoge ideje. Već imamo neke od alata koji su nam potrebni, a što se tiče onih koje još nemamo, možemo ih izmisliti. Svaki mjesec učimo sve više i mi ćemo poboljšati uvjete u kojima čovječanstvo živi čineći ih daleko, daleko boljima. Filantropija je pokret koji raste, a može se učiniti još puno toga. Vidim puno prilika da radim sa sjajnim ljudima i kreiram nove stvari.“

U spotu popraćenom znakovitom glazbom, najprije vidimo naš planet, zatim vidimo scene zagađivanja našeg planeta, pa zatim prosvjede protiv zagađivanja okoliša. Onda u kadar dolazi Bill koji je prvo okrenut prema nama, kako bismo ga već u sljedećoj sceni vidjeli okrenutih leđa i zadubljenog u zaslon računala. Izmjenjuju se scene epruveta, proizvodnje lijekova i cjepiva, kao i zdrave hrane. Neizbježne su i scene ljudi sa zaštitnim maskama, a Bill se također u jednoj sceni pojavljuje s maskom na licu. Prikazana je i najsuvremenija tehnologija za medicinsku dijagnostiku. Tu je i scena u kojoj Bill pozira s djecom iz Afrike čiju edukaciju potiče. No, najupečatljivija je scena u kojoj se Bill pojavljuje u zaštitnom skafanderu, a pokraj njega stoji veliki natpis: Are we ready for the next pandemic? (Jesmo li spremni za sljedeću pandemiju?). Pitamo se – je li to taj optimizam? Raduje li se to Bill nekoj novoj pandemiji?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp