Đokoviću prijeti zabrana ulaska u Australiju na 3 godine – Sinčić i Lovren mu pružili javnu podršku

Đokoviću prijeti zabrana ulaska u Australiju na 3 godine – Sinčić i Lovren mu pružili javnu podršku

Prema dostupnim informacijama, Novak Đoković izoliran je u sobi na aerodromu u Melbourneu ispred koje ga čuvaju ga policajci i bio mu je na određeno vrijeme oduzet i mobitel. Nitko ne može doći do njega, niti mu ući u sobu, potvrdio je to za B92 Srđan Đoković, otac prvog reketa svijeta.  Nevjerojatno je da zbog krivo ispunjene papirologije zbog koje mu je i odbijena viza za ulazak u Australiju, svjetski broj jedan doživljava ovakve neugodnosti. Još nije deportiran iz te zemlje i ne zna se hoće li tamo ostati do ponedjeljka. No, to nije sve. Đokoviću prijeti moguća zabrana ulaska u Australiju koja bi trebala trajati čak tri godine.

Nakon što je nogometaš Dejan Lovren dao podršku Novaku Đokoviću, brojni su drugi sportaši i ljudi iz javnog života također stali na njegovu stranu, dajući mu punu podršku. Naš zastupnik u Europskom parlamentu, Ivan Vilibor Sinčić na svojoj je Facebook stranici napisao:

„Puna podrška Novaku Đokoviću. Trenutno se u Australiji odvija civilizacijska sramota. Zatočiti najboljeg tenisača svijeta politikantska je odluka onih koji će na kraju izgubiti. Novak je heroj planete. I nije stvar u njegovu izuzeću, jer nije tajna da su mnogi od njegovih kolega došli s izuzećem. Ali oni šute i njih ne diraju. Problem je u tome što on nije šutio. I zato mora biti kažnjen. To je sramota i to nije demokracija. Drži se, Nole i vidimo se u Visokom.“

Oglasio se i Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića i naša teniska legenda, objavivši na društvenim mrežama svoju fotografiju na kojoj je i ostatak Novakova tima, a uz nju je napisao:

„Ne baš najuobičajeniji put u Australiju”.

Po izrazima lica članova Đokovićeva tima, mogli bismo zaključiti da je njihov sportski duh još tu i da ga ova drama nije uspjela slomiti. No, zasigurno su zabrinuti, jer ne znaju što će biti s Đokovićem i njegovim nastupom koji bi mogao biti povijesni, jer bi Novak obranio titulu osvajača AO-a i tako došao do svog 21. Grand Slam naslova, jednog više od Rafaela Nadala i Rogera Federera. 

Nakon što je Novaku Đokoviću odbijena viza za ulazak u Australiju njegovi su odvjetnici podnijeli žalbu, a na konačnu odluku – nakon saslušanja i priložene liječničke dokumentacije trebalo se čekati do ponedjeljka – 10. siječnja. Sve se zakompliciralo nakon što je Đoković dobio liječničko izuzeće, ali navodno su po dolasku u Australiju krivo popunili formulare za vizu i tako je počela drama. Zasad je na snazi zabrana ulaska u Australiju, a pojavile su se i informacije da bi Australija mogla zabraniti Novaku Đokoviću ulazak u zemlju na čak tri godine, što je doista skandalozno.

Ako se ta vijest uistinu potvrdi točnom, podrazumijeva se kako Đoković vjerojatno više nikada neće igrati na Australian Openu gdje je, od od 17. do 30. siječnja, trebao braniti titulu pobjednika. Nakon što mu je vraćen mobitel, Đoković je sa svoje službene web stranice obrisao sve vezano uz Australian Open. Na njegovoj se, naime, stranici Australian Open nalazio u izborniku pod nazivom „Sljedeći turnir“, a sada tog turnira više tamo nema, što nimalo ne čudi, s obzirom na ove, za njega, njegovu obitelj i njegov tim, vrlo neugodne okolnosti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp