Poznati liječnik poručio necijepljenima: Prezirem vaš štetočinski mozak


Srđan Lukić, beogradski pulmolog koji živi i radi u Sloveniji, na svom se Twiter profilu oglasio i prepričao navodno iskustvo koje je imao s jednim pacijentom, navevši sljedeće; „Svakako da neću moći zapamtiti sve Covid pacijente koji su prošli kroz moju bolnicu, ali jednog svakako neću zaboraviti. U pitanju je pacijent srednjih godina koji je na prijemu u bolnicu u anamnezi naveo: „Nisam se cijepio protiv Covid-a jer želim preboljeti virus prirodno.“

Zatim je dodao: „Da smo kojim slučajem poštovali njegovu inicijalnu želju koje se on svakako odrekao onog trenutka kada je zakoračio u bolnicu, i da smo ga pustili da prirodno preboli virus, njega nakon par dana već ne bi bilo. On je preživio uz pomoć desetina ljudi koji se, evo, već dvije godine lavovski bore. Nakon rehabilitacije bit će mu potrebno bar još šest mjeseci, ako ne i godinu dana, da dođe blizu razine fizičkih mogućnosti koje je imao prije bolesti. Vjerojatno nikada neće uspjeti dostići istu razinu koliko god se, prirodno, trudio. Ali to je ono što je i želio. Ili ipak ne?“

Ta izjava dotičnog čovjeka toliko ga je razljutila da je na kraju dodao sljedeće: „Jednostavno ne mogu šutke gledati poteze raznoraznih anonimnih i javnih osoba koje iz svoje sebičnosti, samoživosti, ljudske gluposti, ograničenosti i zatucanosti, rade sve kako bi sabotirali borbu protiv virusa i otežali nam posao. To nije samo pitanje razuma, nego i emocija.

Kao što svatko ima pravo pozivati se na svoje slobode i pravo ponašati se kako mu se digne, isto tako i mi imamo pravo da nas bole ku*ci za to vaše trabunjanje i bulažnjenje koje je samo paravan za vaš egocentrizam. I ne, ne zanimaju nas vaše filozofije, to se žalite mami.

Kada jednog dana zbog svoje gluposti zaglavite u bolnici, a to će se dogoditi, liječit ćemo vas po svim protokolima, ali ne očekujte ni zrnce empatije jer to nećete dobiti. Bit ćemo poslovično uljudni, ali znajte da iza toga preziremo svaku vijugu vašeg štetočinskog mozga. Doviđenja.“, napisao je liječnik.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp