Robert Roos – Naša je dužnost braniti prava svih naših građana, bili oni cijepljeni ili ne

Robert Roos – Naša je dužnost braniti prava svih naših građana, bili oni cijepljeni ili ne

Robert B. S. “Rob” Roos (rođen 2. kolovoza 1966. godine) nizozemski je političar koji je član Europskog parlamenta (MEP) od 2. srpnja 2019. godine. Član je političke stranke JA21, nakon što je napustio Forum za demokraciju (FvD) 2020. godine. Njegov odlučan i argumentiran govor u Europskom parlamentu u kojem se osvrće na demokraciju i javno proziva Urulu Von Der Leyen danas je rijetkost. Ima, dakle, nade da u tom parlamentu ipak ima ljudi koji su za plaću koju primaju uistinu spremni zastupati interese svih građana Europe. Njegove riječi prenosimo u cijelosti:

 „Demokracija daje ljudima pravo da iskažu svoje nezadovoljstvo, da rade i da biraju što žele“. To su riječi koje ste Vi, gospođo Von Der Leyen izgovorili na skupu za demokraciju koji se održao 8. prosinca 2021 godine.

No 1. prosinca te iste godine, rekli ste kako Europska komisija razmatra odluku uvođenja obveznog Covid cjepiva za sve države članice Europske Unije.

Ako se ljudima oduzima sloboda izbora, oduzima im se demokracija, a samim time i njihovo pravo odlučivanja. Obvezno cijepljenje nije rješenje kojemu se nadamo, jer prema riječima znanstvenika, nakon 6 mjeseci od početka procjepljivanja duplom dozom, ono daje točno nultu zaštitu od virusne varijante Omicron.

Znanstvenici se također ne slažu niti oko cijepljenja mladih i zdravih ljudi, zato je uopće suludo takvo što učiniti obveznim. A što je uopće s transparentnošću? Zašto se ugovori o cjepivima između Europske komisije i proizvođača cjepiva drže u strogoj tajnosti?

Ovo je svakako stvar javnog interesa, zato izađite u javnost i objavite nam tu informaciju gospođo Von Der Leyen. Poštovani kolege, mi smo predstavnici naroda i ja ću braniti demokraciju i prava svih građana. Bili oni cijepljeni ili necijepljeni. Naša je dužnost, gospođo Von Der Leyyen, da branimo demokraciju i prava svih naših građana i računamo da ćete i vi učiniti to isto. Najljepša vam hvala.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp