Aleksandar Stanković na Facebooku izvrijeđao Novaka Đokovića


Novinar i voditelj poznate televizijske emisije „Nedjeljom u 2“ – Aleksandar Stanković, na svom je Facebook profilu javno izvrijeđao Novaka Đokovića napisavši za njega da je „vrhunski sportaš i kreten“, dodavši kako je konkurencija doista jaka, ali kako se on posebno trudi. Ubrzo je svoj post prepravio maknuvši iz njega riječ „kreten“ i umjesto toga napisao kako Novak „radi budalu od sebe“.


Ovo je samo još jedan primjer javnog komuniciranja koje je na toliko niskoj razini da je bilo kakav komentar zapravo suvišan, jer Stankovićeva objava sama za sebe najbolje govori o autoru iste. Vrijeđajući druge ljude, mi ih zapravo uopće ne vrijeđamo, već samo pričamo priču o samima sebi.

Novak Đoković, inače je poznat kao osoba koja se po pitanju cijepljenja zalaže za slobodu izbora, a kako sam nije primio cjepivo protiv korona virusa, po zakonu nije mogao ući u Australiju te zaigrati na prvom Grand Slam-u sezone, gdje je trebao braniti titulu.

Kako se Novak Đoković po pravilima Grand Slam-a mogao pozvati na pravo medicinskog izuzeća, to je i učinio te dobio medicinsko izuzeće i dozvolu da igra na prvom Grand Slam turniru u sezoni, iako nije cijepljen protiv korona virusa, ali je imao potvrdu o preboljenju korona virusa na temelju koje je i dobio medicinsko izuzeće. No, po dolasku u Australiju viza mu je iz nekog čudnog razloga odbijena. Iz medija saznajemo da se radilo o papirologiji, odnosno o krivo ispunjenim formularima za dobivanje vize.

Zasad je na snazi privremena zabrana ulaska u zemlju, a pojavile su se i informacije da bi Australija mogla zabraniti Novaku Đokoviću ulaz u zemlju na čak tri godine, no konačna odluka, nakon saslušanja i priložene liječničke dokumentacije, bit će poznata tek u ponedjeljak, 10. siječnja ove godine.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp