Klaus Schwab izdaje novu knjigu “Veliki narativ” kao nastavak “Velikog reseta”

Klaus Schwab izdaje novu knjigu “Veliki narativ” kao nastavak “Velikog reseta”

Osnivač i izvršni predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab i njegov koautor Thierry Malleret objavili su 7. siječnja ove godine svoju novu knjigu “The Great Narrative” (Veliki narativ). “Veliki narativ” obuhvaća viziju Davosa i istražuje kako možemo oblikovati konstruktivan, zajednički narativ za budućnost.

Knjiga predstavlja drugi dio knjige “The Great Reset” (Veliki reset) koja je bila svjetski bestseler s više od 250.000 primjeraka i prijevoda na deset svjetskih jezika.

Knjiga proizlazi iz suradnje s nekima od vodećih svjetskih mislilaca i opisuje kako možemo stvoriti otporniju, uključiviju i održiviju budućnost.

“Ulaskom u 2022. godinu svi se veselimo boljoj budućnosti. Ipak, izazovi s kojima se suočavamo u izlasku iz pandemije su višestruki i međusobno povezani. „Veliki narativ“ pokazuje kakav bi mogao biti put prema naprijed i kakva može biti uloga društvene suradnje, inovacija, javnih politika i poslovanja”, rekao je Klaus Schwab, osnivač i izvršni predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma.

Knjiga „Veliki narativ“ oslanja se u znatnoj mjeri, ali ne isključivo, na intervjue vođene s 50 vodećih svjetskih mislilaca i kreatora mišljenja koji dolaze iz širokog spektra akademskih disciplina te iz različitih geografskih područja i pozadina.

Mislioci zastupljeni u knjizi su sljedeći: ekonomisti kao što su Mariana Mazzucato, Dambisa Moyo, Branko Milanović, Niall Ferguson, Rana Foroohar, Justin Lifu Yin, Raghuram Rajan, Moises Naim i Rebecca Henderson; futuristi, filozofi i znanstvenici kao što su Amy Webb, Marina Gorbis, Zasthi Luto, Annita Allen , Helen Steward, Amie Thomasson, David Sinclair i John Rockström…

“Ova knjiga govori o idejama i o tome kako se one mogu spojiti u veliku priču”, rekao je Thierry Malleret, izvršni direktor Monthly Barometer-a i koautor knjige. “Ono što je najvažnije je to kako bi neke od ovih ideja mogle i trebale ući u politiku i donošenje odluka. Ove ideje nadilaze područje teorije i poziv su na akciju.”

„Veliki narativ“ objavljuje Forum Publishing, izdavačka grana Svjetskog ekonomskog foruma. Ima 253 stranice, a distribuira se diljem svijeta od petka, 7. siječnja kada je izdana.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp