Trostruko cijepljeni američki ministar obrane Lloyd Austin pozitivan je na COVID-19

Trostruko cijepljeni američki ministar obrane Lloyd Austin pozitivan je na COVID-19

Američki ministar obrane Lloyd Austin, redovito je pred objektivima kamera nosio Covid zaštitne maske i vizire i pritom naglašavao kako se treba pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera za zaštitu od virusa. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

„Pozitivan sam na COVID-19. Zatražio sam test nakon što sam osjetio simptome dok sam bio kod kuće na dopustu“, rekao je Austin kasno u nedjelju. „Moji simptomi su blagi i slijedim upute svog liječnika.“

„U skladu s tim uputama i u skladu sa smjernicama CDC-a, liječiti ću se u karanteni kod kuće sljedećih pet dana“, rekao je.

Potom je nadodao kako je potpuno cijepljen i da je booster dozu primio u listopadu. Rekao je da, dok je u karanteni, planira nastaviti s ključnim sastancima i raspravama virtualnim putem, „u mjeri u kojoj je to moguće“ i da će ga zamjenica ministra obrane Kathleen Hicks zastupati prema potrebi.

Rekao je da je njegovo osoblje počelo tragati za kontaktima i testirati svakoga s kim je bio u kontaktu tijekom prošlog tjedna.

“Moj posljednji sastanak s predsjednikom Bidenom dogodio se u utorak, 21. prosinca, više od tjedan dana prije nego što sam počeo osjećati simptome“, rekao je Austin. „Test je bio negativan tog jutra. Nisam bio u Pentagonu od četvrtka, gdje sam se nakratko susreo – i to samo s nekoliko članova svog osoblja. Bili smo propisno maskirani i distancirani cijelo vrijeme.“

Austin je drugi visokopozicionirani član kabineta Bidenove administracije koji je dobio COVID19. U listopadu je pozitivan na testu bio i ministar domovinske sigurnosti Alejandro Mayorkas. Tada je Mayorkas također rekao da je potpuno cijepljen i da su njegovi simptomi bili samo „blage naravi“.

Iz ovoga zaključujemo da ni booster doza ne jamči da netko neće biti pozitivan na COVID-19.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp